Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Cumival alvó babák anyukái!...

Cumival alvó babák anyukái! Hányszor adjátok vissza egy éjjel a cumit a szájába?

Figyelt kérdés

Most 3 hónapos a babám. Kb. 2,5 hónapos koráig, ahogy megnyekkent éjjel, kivettem, szoptattam. Átalgosan kétszer egy éjszaka. Viszont úgy vettem észre, hogy nem volt mennyiség, sokszor csak cumizott. Kipróbáltam, hogy olyankor cumit adok, és így átaludja az éjszakát.

Este 8 körül alszik el, általában hajnal 2 körül kell először beadnom a cumit, és eztán 5-6 körül van ismét egy fázis, amikor valószínűleg éberebben alszik, mert sűrűn vissza kell adnom neki, mert nyöszörög álmában. Ha éhes lenne, gondolom felébredne....? Így alszik amúgy átlag 7-ig reggel.

Egyszerűbb volt szoptatni, mert akkor 2-szer keltem hozzá, így viszont ma éjjel pl. 5-6 alkalommal is kikeltem visszaadni a cumit. Igaz, ez csak 1-2 másodperc, és félig alva is lehet. :-)

Nálatok hogyan zajlik ez a dolog? Hogy fog erről leszokni???

2013. máj. 13. 13:10
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Oké, hogy egyes babák még sokszor esznek éjjel, de mások pedig pár hetesen már átaludják az éjszakát. Arra lettem volna most kíváncsi, hogy cumival vagy anélkül, és akinél cumival, sokszor vissza kell-e adnia.
2013. máj. 13. 13:24
 12/22 anonim ***** válasza:

figyi anyuka..te kérdeztél mi válaszoltunk..

többen azt javasoltuk hogy etesd meg.

ha viszont nem kell neki kiköpi,csak komfort szopizik(vagyis csak nyugtatásra kell neki) akkor dugd a cumit a szájába.

istenem miért kell kérdezni ha a végén neked áll fentébb?..

2013. máj. 13. 13:33
 13/22 A kérdező kommentje:
Nem áll nekem feljebb, csak válaszokat szerettem volna kapni a konkrét kérdésemre.
2013. máj. 13. 13:41
 14/22 anonim ***** válasza:

és kaptál válaszokat a konkrét kérdésre.

igen,etesd meg.

2013. máj. 13. 14:05
 15/22 A kérdező kommentje:
De nem azt kérdeztem, hogy etessem-e meg ilyenkor. Arra lennék kíváncsi, hogy akinek cumizik éjszaka a gyereke, sokszor vissza kell-e adni a szájába. (És ez a mai 5-6 alkalom nem tipikus. Tehát most lehet, hogy annyiszor visszaraktam neki rövid időn belül többször, mert keresi, de máskor meg elég egyszer.)
2013. máj. 13. 14:09
 16/22 anonim ***** válasza:
Van, hogy 4-6-szor, van, hogy 1-2-szer, de van, hogy egyszer sem. Abból vettem észre, hogy éhes, hogy egymás után 3-szor köpte ki a cumit és akkor úgy nyöszörgött, mint aki éhes. Amúgy az enyém is 10-12 órákat alszik, és nagyon szépen hízik, Ő nappal többet evett, és az éjszakákat végigaludta. Az elején én is azt hittem, hogy éhes, de kiderült, hogy csak a cumi kell, mert amikor odaadtam neki, egyből visszaaludt.
2013. máj. 13. 14:50
 17/22 anonim ***** válasza:

Válasz a kérdésedre: tök változó, van hogy csak 2-szer kelek visszanyomni a cumit, de van hogy 10-szer. Az enyém 3 hónapos korától aludta át az éjszakát és utána már mikor kelt, adtam a cumit, mert tudtam hogy már nem éhes. Van olyan hónap, amikor csak 2-szer kelek hozzá, van olyan pár hét, mikor 5-10-szer is, de olyankor mondja a férjem, hogy rakjam magunk mellé.

Szerintem ez a legkevesebb, hogy kelni kell hozzá éjszaka, örülj, hogy a tiéd ilyen pici és már nem kell etetned éjjel! Lehet, hogy még 2-3 éves koráig is kelned kell hozzá minden éjjel, szóval ehhez hozzá kell szokni és kész :)

2013. máj. 13. 14:51
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! :-) Ezek szerint ez nem csak nálam van így, más babánál is, éhségtől függetlenül.

Nem gond ez nekem, nem is azért kérdeztem, mert mint írtam, fel sem ébredek szinte, úgy adom vissza a cumiját.

2013. máj. 13. 14:55
 19/22 anonim ***** válasza:
Nálunk pont ugyanez volt mint nálatok mikor 3 hónapos volt. Mostmár este 9től reggel 9ig alszik (most 4 hónapos), és már abszolút nem kell cumit adogatni éjszaka. Tejem van rendesen, nappal bőven bepótolja amit éjszaka kihagy. :)
2013. máj. 13. 19:14
 20/22 anonim ***** válasza:

igen,egész éjszaka tömögesd a szájába a cumit

ahhoz képest hogy azt kérdezted hogy fog erről leszokni..

2013. máj. 13. 19:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!