Légzésfigyelö nélkül altatjátok a babát külön szobában?
Nehéz kérdés...
Két tábor van.Van aki azt mondja,egészséges gyerek mellé nem kell légzésfigyelő,van a másik tábor(velem együtt)aki azt mondja,jobb félni mint megijedni.
Én vettem a kicsinek,pedig egy szobában alszunk.Magam miatt is kellett,nem tudtam aludni,ha mégis elszunyókáltam,utána lelkiismeret furdalásom volt miért nem őt vigyáztam.
Azóta nyugodtan alszom,bátran hasra merem tenni...
Én anélkül nem merném külön tenni,de nem mindenki vélekedik ugyanígy.
2 hós kislány anyukája
Szia,
én a légzésfigyelőre szavazok.A bababörzén használtan is vehetsz olcsóbban,de nézd meg a teszveszt,vagy a vaterát,ott is lehet kapni.Nem akarlak megijeszteni,de sajnos az egyik ismerősöm kislánya két hónapos volt,amikor visszaadták a légzésfigyelőt (bérelték) és pár napra rá meghalt a baba.Azóta se tud elszámolni a lelkiismeretével,pedig erről nem tehet!Szóval én erre úgy megijedtem,hogy vettünk egy készüléket.Előtte én sem akartam beszerezni.Ne haragudj,nem akartalak megijeszteni,de sajnos ez az igazság!
Én is akartam légzésfigyelöt,de sok rosszat hallottam róla,hogy sok a téves riasztás,meg sok anya azért nem tud nyugodtan aludni,mert fél,hogy riaszt... És a gyerekorvosom nem nagyon javasolta,azt mondta felesleges. Hát igy meg nem tudok jó megoldást,de köszi a válaszokat!
Ha valakinek van még ötlete,irjon.
Szia
Az én kisfiam 5 hónapos,elejétől fogva külön szobában alszik.Nekünk van légzésfigyelőnk,de már 1 hónapja nem használom,mert a babucit idegesíti a pittyegése.Én úgy gondolom,hogy az első 1-2 hónapban tényleg jó dolog a bölcsőhalál miatt,de szerintem később felesleges.Egyébként az orvosok azt mondják,hogy csak akkor kell,ha indokolt,ha pl. koraszülött a baba.
9.06-os vagyok.
Nálunk is van külön szobája a babónak,majd fél évesen átvisszük,jelenleg ott teregetünk,pelenkázunk.
Nekünk a gyerekorvos is ajánlotta és tartott foglalkozást,hogy mi a teendő,ha beriaszt, meg hogy mikor nagyobb az esélye a csecsemőhalálnak.
Én sem ijesztegetésből mondom, de hallottam olyat,hogy 1 éves kora után halt meg a baba csecsemőhalálban. Szóval semmit nem tudtak kimutatni,hogy valami baja lett volna.
Nem rábeszélni akarlak,de szerintem nagyon jó dolog. s tényleg megnyugtat, engem legalábbis.
Szia!
Ha a babád nem vesz levegőt akkor tök mindegy h vele vagy egy szobába vagy sem.Mi egyenlőre kényszerből vagyunk vele egy szobába de ha éjjel nem venne levegőt tuti nem venném észre hisz én is alszom éjjel.Így tök mindegy h egy szobába vagytok e vagy sem.
Nagyobb kérdés h meghald ha felsír éjjel vagy ilyesmi.
Az én dokim is le akart beszélni a légzésfigyelőről mert egészséges túlhordott baba de én nem hagytam magam mert engem az nyugtat meg h tudom h ott van alatta és riszat h baj van.Volt olyan h beriasztott pedig nem mászott le róla, ki tudja mi van ha akkor ne rohanok be hozzá.
Amúgy meg ha beriszat nem feltétlenül kell egyből újra éleszteni csak meg kell rázni és ráfújni az arcára és máris vesz levegőt.Sokkal töb időnek kell eltelnie h nahgy baj legyen de ha egyből berohansz ha riaszt akkor még csak kimaradt a légzése és nincs semmi baj.
Annak akinek a babáját zavarta a csipogás: ki lehet kapcsolni a csipogást a légzésfigyelőn.
Összeségében: sztm vegyél vagy bérelj olyan légzésfigyelőt amihez van babaőr is és akkor hallod a másik szobában is ha felkel a babád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!