Mit tegyek? 1 évetbetöltött babám nem akarja elfogadni az az ételt amitmi eszünk, a rizseshust, a rakott krumplit a rántott vagy sült hust sem mert a hust nem tudja megrágni a többi meg tul száraz és nem tudja lenyelni.
Nem vagytok lemaradva! Az enyém 2 éves elmúlt, de csak kevés olyan kaját eszik meg, amit magunknak főzök. Húsból pl csak a csirkecomb, rizs, krumpli egyáltalán. Felvágott szerintem nem emberbe való, nemhogy gyerekbe. Csupa adalékanyag meg szója, meg hentesipari hulladék az egész. (Kérdezz meg valakit, aki olyan helyen dolgozik.)
A kanalazást sem érdemes siettetni,mert az enyém, ahogy kanalat kapott a kezébe, onnantól nem fogadta el, hogy etessük, így aztán minden evés órákig tart nála, és csatatér a konyha, minden kaja után. Én örülnék, ha néha belapátolhatnám a szájába a cuccot és mehetnénk a dolgunkra...
Én a kiskönyvében szoktam a táblázatot nézegetni és ott is az van, hogy nyers paradicsom csak 2 éves kortól.
Nálunk elég jól eszi a darabosat (13 hós, 8 foggal), de a száraz húsokat nem. Rizseshúshoz szoktam még, ha van valamilyen leves, akkor a levéből önteni, és egy kicsit megturmixolom. Amúgy a többi kis-darabos kaját jól eszi. Pl. borsót, krumplit, répát és a kanállal apróra vágott nem száraz kajákat megeszi. Húst csak a húslevesből adok a rizses és a tarhonyás húson kívül neki, apróra tépkedve. Darált húsos kajákat jól eszi, pl. a rakottkelt. A nagyobb darabos kajákat eleinte nálunk sem akarta enni. Aztán onnantól (lehet, hogy elítélendő módon), hogy hagytam a kajába turkálni, és kézzel kihalászni répa stb. darabokat, már kanálról is elfogadta.
Nem csinálnád rosszul, de valóban egy kicsit gyorsan akartál haladni. Igen, már 1 éves elmúlt és eheti azt, amit a szülők. Csak egy kicsit igazodni kell a szülőknek is a gyerekhez. Én például ezt csinálom. A lányom pedig már 16 hónapos lesz. Már nem főzök neki külön, azt eszi, amit mi, de mi igazodunk inkább hozzá, mivel kislányomnak sem mennek a nagyon száraz, rágós húsok és szárazabb ételek. Ő inkább a főzelékeket, leveseket eszi és a húsokból is a tarját, amit nagyon puhára sütök sütőben és a csirkecombot, amit ugyanígy csinálok.Rízst sem eszi, krumplit is a puhább, könnyebben csúszós változatban (pl. püré) elkészítettet eszi.
Paradicsomot a kiskönyv szerint is 2 éves kor után lehet enni, bár az én védőnőm is azt mondta, hogy meghámozva adhatok neki, én még nem adtam neki, majd ráér jövőre. Paprikát és uborkát még azért nem adtam neki, mert ezeket az én gyomrom sem bírja, és nagyon sok felnőtt ember így van ezzel, így hát úgy gondoltam, hogy mit érezhet akkor egy pici emberke, ha ezeket megeszi.
Tehát először inkább leveseket és főzelékeket adjál neki, kicsi hússal, abból sem a szárazabbakat, és szerintem elég, ha egy kicsit villával összenyomkodod neki, szerintem már nem kell turmixolni. Én a rakott krumplit is úgy adtam neki a múltkor, hogy jó szaftosra csináltam és neki mindent villáva összenyomtam egy kicsit és így ette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!