Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Két gyerek közt 5 év az sok?

Két gyerek közt 5 év az sok?

Figyelt kérdés
2013. máj. 9. 12:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ja...a konklúzió lemaradt...szerintem nem sok. :) Meggyőződésem, hogy a testvér kapcsolatot nagyban befolyásolja a szülő hozzáállása. Egyébként, ha minden a terv szerint alakul, nekünk az első és a harmadik gyerek között lesz ilyen korkülönbség kb.
2013. máj. 9. 13:30
 12/17 anonim ***** válasza:

A három fiam között 4 és 5 év a korkülönbség. Most 13,9 és 4 évesek. Nem mondom, hogy mindig mindig egy hullámhosszon vannak, tudnak játszani de mire valók a barátok, osztálytársak, csoporttársak? :) A két nagy között van néha vita, de alapvetően jó tesók, szeretik egymást. Nem a korkülönbségen múlik. Egyébként sokat vannak együtt is, játszani is tudnak, akár kocsit tologatnak a nagyok is :)

Mindig találunk olyan programot amire el tudunk együtt is menni. Persze moziba vagy színházba külön megyünk velük, vagy néha nagyira/egy ismerős lányra hagyjuk a kicsit, de nagyon sok helyre lehet együtt is menni. Szóval számunkra sem akadály a nagyobb korkülönbség.

2013. máj. 9. 13:38
 13/17 anonim ***** válasza:
54%

Én a 9-sel értek egyet!

Bármilyen korban nagy a szakadék közöttük,nem egy lesz az érdeklődési körük,nem fogtak tudni eljátszani egymással és akarva akaratlanul a nagy "anyáskodi" fog felette(bármilyen neműek is) mert könnyen fogod mondani a nagynak,hogyegy picit figyelj már a hugodra/öcsédre míg feldobom az ebédet és ezt a nagy "teherként" fogja megélni(ezt most olvastam egy könyvbe) lehet akkor neked ezt nem fogja mondani de éveken keresztül így éli meg!Könnyebben mondod neki azt,hogy "Te már nagy vagy,neked legyen eszed,add oda a kicsinek a játékod had játszon vele!"

És nézd milyen igazam van a következő válaszoló soraiban benne is van:

"Régen sokszor vigyáztam rá"

Én azt gondolom,hogyha azt akarjuk,hogy igazi pajtások,barátok legyenek akkor max 3-4 év korkülönbség a jó!Persze vannak kivételek de nagyátlagban és az ismerősi körömben így van!

2013. máj. 9. 13:39
 14/17 anonim ***** válasza:

Közöttünk is 6 év van. (gyerekeim között is ezért vállaltam nagyobbat). Igen kellett rá vigyáznom, okosabbnak lennem, de nem lett tőle semmi bajom. A 3évesnek is ugyanúgy mondják, hogy a 1 évest "ne sirattassa" adja oda a játékot. Ha ezt akarja valaki kiküszöbölni akkor 1 gyereket kell vállalni:)

Én nagyon remélem hogy a nevelésen múlik az hogy milyen a viszony a testvérek között. Mást ugyanis nem tudok befolyásolni. Most gyerekkorban nálunk is működik. Persze nem mindig gördülékenyen, de 1 és 10 év korkülönbségnek is megvannak a nehézségei néha. Én csak remélni tudom, hogy felnőtt korban is megmarad a jó viszony közöttük, ahogy köztem és húgom között is.

2013. máj. 9. 13:48
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 13-as válaszoló! Légyszíves a válaszomat ne használd az elméleted alátámasztására, ne forgasd ki a szavaimat. Igaz, hogy régebben sokszor vigyáztam a hugomra, de soha nem éltem ezt meg teherként, még akkor sem, ha a nagy könyv azt írja, hogy ez pedig így van. :D Egyébként nem értek egyet azzal, hogy mindig nagy a szakadék, a korkülönbség érzete az idő előrehaladtával rohamosan csökken....ne gondoljátok, hogy egy 15 éves és egy 20 éves között olyan fene nagy különbség van akkor, ha a kisebb az idősebbel szocializálódik, rengeteg mindent eltanulhat.
2013. máj. 9. 13:52
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Köztünk majdnem 14 év van és a világon a legjobban imádjuk egymást.
2013. máj. 9. 15:56
 17/17 anonim ***** válasza:
Köztünk a bátyámmal öt év van. Ő idén érettségizik és nem mondom néha jó lenne ha kicsit kevesebb lenne de nagy gondot sosem okozott. Én szeretem h ennyi vagy. Szerintem nem sok :)
2013. máj. 9. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!