Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, ha nem kéri a...

Mit csináljak, ha nem kéri a vizet?

Figyelt kérdés
A kisbabánk (6 hetes) egyszerűen nem szereti a vizet, úgy tűnik... azt hallom mindenhol, hogy a melegben meg kell néha itatni, meg hogyha sír nem is biztos, hogy éhes, hanem szomjas.. Próbáltam vele többször vizet itatni, de pár korty után torzul az arca, kiköpi a cumisüveget, és elkezd sírni. Mit csináljak? Ugye, ne erőltessem?
2013. máj. 8. 15:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát felesleges erőltetned. próbálj neki teát adni cukor nélkül, és langyosítsd meg. az én lányomnak is így adtam majdnem 1 éves korára nőtte ugy mond ezt ki addig nem volt hajlandó semmi olyan hőmérsékletűt meginni csak is a langyosat.
2013. máj. 8. 15:31
 2/7 A kérdező kommentje:
És milyen teát lehet adni a kisbabának? A gyerekorvosunk azt mondta, hogy Mecsek teát ne!!
2013. máj. 8. 15:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Én úgy hallottam, hogy elég neki az anyatej is, azzal nem próbáltad enyhíteni a szomját?
2013. máj. 8. 15:34
 4/7 A kérdező kommentje:
Nincs elég tejem.. fejem neki, és ha összegyűlt egy adagnyi, odaadom neki cumisüvegből. Tápszert kap pótlásként.
2013. máj. 8. 15:35
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha anyatejes, akkor nem kell neki külön víz (esetleg 40°kánikulában) az anyatej szomjoltó. Felesleges teát adni. Ha nem kéri, akkor nem kéri. Mellesleg, ha tejes, akkor lehet a cumisüveg fura neki.

Ha tápszeres, akkor valóban szükség lehet vízre, de elég csak pár korty, és ha igazán szomjas, akkor elfogadja. Teával én nem próbálkoznék.

Esetleg próbálhatod a vizet kiskanállal adni, vagy pohárból. Ez utóbbi akkor is jó, ha anyatejes, akkor is, ha tápszeres. Ha anyatejes, akkor nem zavarja össze a cumi, ha tápszeres, akkor nem szokik hozzá, hogy inni is abból iszik (elég kellemetlen tud lenni, amikor a 3 éves gyerek is cumisüvegből iszik).

Na, de mindent összevetve ne erőltesd, próbáld ki a fent említett módszert, ha úgysem, akkor ennyi. Azért még nincs igazi kánikula.

2013. máj. 8. 15:36
 6/7 gabszem ***** válasza:

Adjál neki folyadékot, főleg ha nincs anyatejed. Próbáld meg a mecsek-baby-t vagy kérdezd meg a védőnőt , hogy még mit adhatsz

adhatsz nagyon enyhe kamillateát is de attól sok babának hasmenése van és úgy tudom, hogy folyamatosan csak két hétig szabad adni a kamillát is és a mecsek- babyt is.

2013. máj. 8. 15:39
 7/7 anonim ***** válasza:
1.vagyok én bizony mecsek baby-t adtam neki sokáig, a kamilla miatt én is megkérdeztem hogy adhatom-e huzamosabb ideig neki de azt mondták a gyógyszertárba hogy igen.
2013. máj. 8. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!