Anyukák! Ma voltunk 1 éves státuszon és megkapta kislányom a meningitic oltást, a doki azt mondta beadja a prevenárt is, de nem engedtem, mert úgy tudom a meningitic csak önmagával adható. Mondott valamit nagyon megijedtem!?
Figyelt kérdés
Szóval direkt vártunk ezekkel,hogy csak 1 év után kapja,mert akkor csak 1 kell,tökre leszúrt a doki,hogy miért vártunk a prevenárral,mert egy 7 hós baba most halt meg a betegségben :(2013. máj. 8. 12:28
11/17 anonim válasza:
És még hány kisbaba hal meg mindenféle betegségben.
Amúgy 1 hónap múlva kaphatja a következő oltást, és utána simán megkaphatja a 15 hónapost, időben.
Hozzáteszem a meningitic oltás csak a meningococcus két vagy három törzse ellen véd. A leggyakoribb halálos megbetegedést okozó A típussal szemben nem. De miért pont a te babád kapná el. Nagyon ritka.
12/17 A kérdező kommentje:
15 hónaposan van csak kötelező oltás nem? azt kapja legközelebb.Én mondtam neki,hogy 13 vagy 14 hósan kapja meg a prevenárt,de azt mndta nem szokták külön oltani,kötelezővel adják mindig..
2013. máj. 8. 14:01
13/17 anonim válasza:
Akkor adják be amikor az anyuka kéri. Ha te a prevenárt 13 hónaposan akarod beadatni akkor akkor adják be. Én minden oltást külön adattam. Szerintem pont elég 1 oltás hatásával megbirkózni.
14/17 anonim válasza:
Ja és Anyuka vagy!
Állj a sarkadra. Ki nem szarja le hogy szokták. Ha te azt akarod hogy megkapja 13 hónaposan akkor állj ki emellett.
Ez perzse mindaddig érvényes amíg a gyereket nem veszélyezteti a szülő akarata, de ez itt nem áll fent.
15/17 A kérdező kommentje:
igen,én sem szeretném,hogy egybe kapja,de még valami olyat is mondott,hogy mivel már megkellett volna kapnia,ezért majd hogyan jelent az ÁNTSZ-nek,mit mond nekik miért 14 hónaposan kapta meg? jaj nemtudom mit csináljak?
2013. máj. 8. 20:44
16/17 anonim válasza:
Ez tök hülyeség. Az orvossal van gond. Nálunk sosem volt ebből probléma. Az ANTSZ meg nem fogja 2 hónap késés miatt elővenni, ráadásul a prevenár nem is kötelező, csak ajánlott. Érdekes doki lehet. Simán hülyének néz.
17/17 A kérdező kommentje:
Felfogom hívni valamelyik nap és meg mondom,hogy kapja meg külön őket. egyébként azt nemtudjátok,hogy pl ez a meningitic mennyi"folyadékot" tartalmaz a fecskendőben? Mert feltűnt akkor,hogy tök sokat kinyomott beőle a levegőbe az oltás előtt ,talán ha 1mm maradhatott benne és most attól félek,hogy be sem oltotta,mert annyira magyarázott,hogy kinyomta az összeset. :) ráadásul a kislányomnak semmi baja,még az oltás helye is alig látszik... most lehet hülyének néztek. :D
2013. máj. 9. 12:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!