Mit tegyek, mit főzzek, ha a 13hós babám nem szereti a főzeléket, sem a kanalat?
Figyelt kérdés
Már hosszú hetek óta nem fogadja el a főzeléket, sem semmilyen kanállal adható ételt. Nem tudom, milyen formában kaphatna húst,zöldséget.Kénytelen voltam átállítani a mi darabos ételeinkre,pedig jó kis étrendünk volt(tejpép,főzi,stb.). Volt már túrós tészta,brassói(óvatos fűszerezéssel), milánói,stb. De annyira szárazak összetörve, h nehezen nyelhetők.
Pár falatig elfogadja, aztán ő maga enné, dehát széthullanak. Mit tehetnék, h normális,életkorának megfelelő ételeket ehessen? Én nem szerettem volna még teljesen a mi kosztunkkal kínálni, ráadásul nem egyik napról a másikra.
2009. szept. 28. 21:25
1/2 anonim válasza:
Szerintem ez az önállósodási folyamat kezdete és hagyni kell egyedül enni. Közben lehet játékosan egy-egy kanál étellel etetni. Ebben a korban már szeretik ha a levesből halászhatnak zöldségféléket,májgombócot.
2/2 anonim válasza:
Az én lányom ugyanezt csinálja, csak a saját kezével hajlandó enni vagy ha én adom kézzel. Minden kajánál újra próbálom a kanalat, de a vége ugyanaz...úgyhogy vagy a miénkből kap amit már ehet, vagy feldarabolom neki a leveszöldséget, husit és azt eszi. Ma a gyümölcsöt turmix formájában adtam, mivel nem ehet tejet így zabtejjel készítettem. csak úgy nyakalta be pohárból. Holnap is kap, mert így egyszerre több gyümölcsöt eszik. Ráadásul nálunk nehezített lett a terep, mert nemrég beteg volt és azóta csak csak húst meg kekszet enne, ezért próbáltam a turmixot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!