Lányom nem igazán szereti a főzeléket, úgy kell beleimétkozni. Hogyan szerethetetném meg vele?
Az én lányom sem ette meg a főzit, eleinte mert nem ízesítettem semmivel még sóval sem, ahogy nőtt úgy annál jobban nem kellett. Anyukám a húslevesben megfőzött 1 krumplit, meg kiszedtük a répát, egy kis főtt mellehusival, de az sem volt jó neki. Aztán megtaláltam az arany középutat külön főzök krumplit, répát mellét bő vízben ahoz egy kicsi delikátot és a végén leszűröm, adok hozzá egy pici babavizet, hogy hígabb legyen és turmix.
Ez bevált vagy 3 hónapig most már megint nem eszik, úgyhogy én is várom a tippeket mint te.
Az enyém csak most 8 hónaposaneszi fintorgás nélkül. Nagyon pici sót rakok csak bele.
Eleinte minden zöldséget, csak édes gymölccsel evett meg.
Szia.
Azt tényleg írhattad volna mennyi idős a lányod.
Ami gyümölcsöt szeret,azt tegyél abba a főzelékbe amit nem kedvel.Talán az édesebb íz miatt jobban fogadja.
Persze csak akkor ha nem nagyon üt el egymástól a kettő!
Nekem is lassan szokta meg a főzelékeket, a kislányom most már lassan másfél éves. Érdekesen tapasztaltam nála, hogy a bolti üveges, számunkra "ízetlenebb" (tehát nem sós), viszont annál édesebb főzelékeket szerette, mint pl.: a banánost, az őszibarackost, sütőtököst.
Most a sütőtök szezonja van, szerintem ezt kipróbálhatod csirkehusival, mert kellően édes és ezt szinte minden gyermek szereti. Remélem azért sikerül a kis lurkónak megszeretnie a főzeléket. Kitartás és minden jót!
19:43 vagyok
Enyém a cukkinit banánnal ette csak meg, ma meg nem ette meg a zöldborsópürét simán.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!