1 évesem iszonyat hisztis. Nem korai még? Már az idegeim kivannak! Többi lent!
Egy nap iszonyat sokat hisztizik,apró dolgokért,ma volt,hogy pl nem engedtem ki az előszobába,mert hideg a kő és ne játszon ott,olyan hiszit levágott,hogy csak néztem.Ilyenkor harap(néha a saját kezébe. :( ),teljesen nincs észnél,jó 10 percig is eltart,és megnyugtatni sem tudom,mert nem engedi,csavarodik ki a kezemből. A pelenkázás is rémálom! Le akar mászni,fordul le róla,én meg ugye erősebben megfogom,hogy nehogy leessen...
Segítségem semmi!! A férjem reggel elmegy és éjjel jön haza ha dolgozik. :( Tud valaki tanácsolni valamit?
Jak, úgy örülök a kérdésednek!!!! legalább tudom nem vagyok egyedül!!! :)
én azt hittem ez a dackorszak, hisztiféle majd később jelentkezik, de tévedtem!!!
Kislányom dettó ugyanezt csinálja!!!
Ha nem engedem ki az előszobába mert hideg a kő.. ha nem engedem hogy levegye a zokniját... ha nem engedem, hogy kukázzon.. lefekszik a földre, ordít mint akit ölnek!!! ha megpróbálom felvenni, megnyugtatni vergődik a kezembe, ordít és feszíti magát!!
néha beválik egy gyors figyelem elterelés, vagy ha a gép mellett vagyunk bekapcsolom egyik kedvenc zenéjét, vagy pl. múltkor látványosan hangosan mondtam neki, hogy "szia, anya elmegy, mert ezt nem bírja nézni...blabla"
De van, hogy teljesen kiborít, pedig nemrég kezdte! igyekszem türelmes maradni és elfogadni, hogy most ez van!
viszont azért hogy csend legyen, nem engedek neki, mert akkor később majd azt hiszi a hisztivel mindent elér!
hát jól "összebeszéltek" a kis huncutok :)
ja és néha hanyatt vágja magát! egyszer nagyon beüti magát attól félek..
Ezt hívják hisztikorszaknak. Beszélni ugye még nem tud egy egy-másfél éves kisgyerek, de már elkezdi az akaratát próbálgatni. Ha a szülő mást akar, mint ő, akkor jön a sírás, hiszti. Nálunk is megvolt ez (pl. 1 óráig tartott, mire ráadtam a téli overált, csizmát), aztán egyszer csak lenyugodott. Aztán 2 éves korától jött a dackorszak, na az már sokkal durvább, mert akkor már direkt megszegi a szabályokat, és nem engedelmeskedik.
A hisztikorszakban nálunk elég jól bevált a figyelemelterelés, vagy ha nem vettünk róla tudomást. Pelenkázás közben beszélni kell vagy énekelni vagy csikizni, folyamatosan fenntartani a figyelmét, hogy ne akarjon elmenni, persze nem árt jó erősen fogni közben. Néha egy-két érdekes tárgy is jó lehet, amivel elbíbelődik.
Kisfiam egy időben a földbe, falba verte a fejét, én csak annyit mondtam neki, hogy "ez nem jó neked, fájni fog a fejecskéd", aztán igyekeztem úgy csinálni, mint akit nem érdekel. Abba is hagyta egy idő után. Hisztizni csak akkor jó, ha van közönség, és van reakció. Ha hátat fordítasz, vagy olvasni kezdesz, vagy kimész a szobából, vagy megszagolsz egy szép virágot az utcán, és nem figyelsz rá, már nincs is értelme hisztizni. Nekem ezek a tapasztalataim.
Hát most, hogy elkezdte a lányom, először én is azon gondolkodtam mit rontottam el, de rájöttem- semmit!
Azt olvastam, hogy ez még nem is nevezhető igazi hisztinek! igazából olyan fejletlen még az idegrendszerük, hogy ha bármi történik amit ők nem akarnak, nem értenek akkor jön ez az "érzelmi kitörés"! még nem tudják szabályozni, kontrollálni érzelmeiket és teljesen belelovalják magukat, amiből nehéz őket kizökkenteni! egyszerűen még nem érti miért nem lehet, még nem tud egyedül lenyugodni! majd amikor nagyobb lesz, akkor jön a manipulatív hiszti és a dackorszak, amikor szándékosan, csakazértis kiborít, tör, dobál, csintalankodik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!