S. O. S nem bírom tovább az állandó éjszakázást?
8 hónapos a lányom. Eddig mindig volt valamire,amire rá lehetett fogni,hogy ébredt 3-4 esetleg 10-15 alkalommal éjszaka. Először ugye ott volt a hasfájás,majd a mozgásfejlődés,fogzás.
Most van már neki 4 foga, kúszott, mászik, áll és lépeget az ágy melett egy ideje, tehát elvielg picit jobban kellene aludni.
De ez valami katasztrófa amit csinál,éjszaka is legalább 25ször mentem át hozzá, és csak cici kell neki, de már a mellem is fáj,mert jóformán csak rágja,pedig van tejem is. Ínét hiába kenem, nem is alszik vissza, és enm is látom,hogy jönne foga. Hiába alszok mellette a kanapén, ha végzett a cicvel fogja magát és elkezd nyüglődni, visszaadom a cumit,de olyan lendülettel köpi.
Hajnalban is olyanokat pukizott, fájna megint a hasa? Semmi újat nem evett. A hippes tejpéptől fáj neki,így azt nem kap, milupát szoktam venni vagy milumilt, 6kor eszik este, emiatt lenne az éjfélkor kezdődő állandó ébredés, ami tart fél5ig????
Adjak inkább főzeléket vagy mit csináljak?? Annyira nagyon fáradt vagyok, hogy nem alszom, épp lehunyom a szemem, és már fel is kelt megint
Köszönöm!!
Akkor először lehet az étkeztetésen változtatok.
Mert reggel cicizik, 10kor gyümi + keksz, ebéd főzelék husival, délután szopizik 4körül 6kor pép majd fürdés után szopizik.
De igazából talán 2 alkalommal szopizik éjszaka rendesen, a többi a nyugi cicizés:(
Igaz én sajnos nem sokáig tudtam szoptatni, így ebben nem tudok tanácsot adni.
Szerintem éhes, ha 6kor eszik utoljára akkor szerintem simán megéhezik.
Adj neki még egyszer enni lefekvés előtt is valamivel, hátha jobb lesz.
De lehet nálatok ez a cici dolog is bezavar, hogy csak azzal nyugszik meg.
Amúgy az én fiam 14 hónaposan aludta át először az éjszakát ( sokat kért inni meg minden nyűgje volt neki éjjel (: ), én is azt hittem, hogy nem élem túl.
Aztán már csak inni ébredt néha, onnantól jó alvó.
Most 2,5 éves, jönnek a nagyőrlők, néha rossz az éjszakánk főleg, hogy már dogozni is visszamentem.
Két megoldásban gondolkodom:
1., szoktasd rá vagy az ujjszopira vagy cumira
2., ha van lehetőséged, kérd meg a nagyszülőket, hogy vigyázzanak rá délután, és addig aludj 1-2 órát, úgy könnyebbek lesznek az éjszakák.
3., ha ezek sem segítenek kérj tanácsot orvostól homeopátiás szer ügyében.
A 6órás vacsi jó, ha 7kor fürdik és utána cici és alvás. De mondjuk nálunk úgy van hogy 4felé uzsi és fél8kor vacsi, 8kor fürdés-cici-alvás. A cici csak innivaló, meg megnyugvás, azt majd később ki lehet váltani teával. Szerintem is a vacsit kéne kitolnod egy kicsit későbbre. A fürdés-cici-alvás ez így oké. A cici már nem étkezés ilyenkor szerintem. Nálunk a 2.5évesem lefekvés előtt teát, vagy vizet iszik, de az régen nálunk is cici volt :)
A nyugi cicivel meg nincs baj, főleg ha jön a foga. az anyatejben úgyanis van fájdalomcsillapító. A cumira meg nem lehet rászoktatni (nem is kell, főleg ha el se fogadja) Enyém sem fogadta el a cumit és az ujját sem szopja, viszont még alváshoz cicizik. Ez van. A 10-15ébredés valóban sok, szerintem a foga jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!