Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hemangioma/éranyajegy! Mit...

Hemangioma/éranyajegy! Mit kell tenni, ha elkezd vérezni?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam nagyon nehéz elállítani a vérzést, mégis mit lehet tenni ha vérzik? Mit csinálnak vele a kórházban?
2013. ápr. 30. 14:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Bár nem ez a kérdés, de muszáj kiírnom magamból. Hogy megelőzd a vérzés-problémát, kezeltesd az éranyajegyet, fagyasztással pár alkalom után eltűnik, és akkor nincs rá gond, egyrészt nem nő tovább, nem marad nyoma, nem fáj, nem vérzik, stb, csak előnye van, ha kezelik.

Csak sokan hagyják, pedig nem jó, mert nagyra nőhet, vérezhet, és azt hiszik, hogy elmúlik, pedig nem is múlik el mindenkinek sajnos.

2013. máj. 2. 14:14
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekünk a csuklón külső oldalán van, tehát "veszélyes" helyen, 10 hónapos a fiam, kúszik, de semmi baj vele. Elkezdett halványodni, tehát esélyes hogy felszívódik, 1,5-2 cm átmérőjű, tehát elég nagy, de még a bőrgyógyász sem javasolta egyenlőre a levételt, 2-3 éves korig várunk, azt mondta. Van még 3 kisebb: feje tetején, a kulcscsontjánál és a füle mögötti hajas fejbőrön, gyerekorvostól kérdezd meg, mit kell csinálni, nekünk megmutatta, hogyan tegyek rá nyomókötést, ha baj lenne, de mondom még semmi probléma nem volt. Én nem szedetem le egyenlőre, megvárom, hogy felszívódik-e.
2013. máj. 2. 14:21
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta az orvos, hogy rövidre kell vágni a baba körmét, nehogy belekapjon, és ha mégis valami miatt vérezni kezd, akkor tiszta gézzel (több lap!, vagy vészhelyzetben valami tiszta ruhával, több papírzsebkendővel stb) nyomni kell, amíg el nem áll a vérzés.
2017. jan. 30. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!