Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónapos babám nem akarja...

7 hónapos babám nem akarja megenni a főzelékeket. Mit adhatok helyette ebédre?

Figyelt kérdés
A gyümölcsöket nagyon szereti, azt adom tízóraira. Ebédre mindig bepróbálkozom egy új főzelékkel de egyik se tetszik neki, mindig a sinlacnál kötünk ki a végére. Késődélután gabona pépet kap valami gyümivel megint. Mit adhatok neki ebédre még, főzelék helyett?
2013. ápr. 29. 14:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is valamivel etetnem kellett, mivel más táplálót nem volt hajlandó enni, ami a korának megfelelő, így azt ette amit mi is, persze turmixolva, és lightosan fűszerezve csináltam magunknak is: bolognai spaghettit, paprikás krumplit, pörköltet tésztával, de nem írod, hogy levest eszik-e, azt eheti, pl. husileves ilyesmi. Próbáld a paradicsomos dolgokat, ez általában bejön, a bolognai, de akár a töltött paprikához az a szósz krumplival, darált hús beleturminyolva, stb.
2013. ápr. 29. 14:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Az én lányom a rakott dolgokat szereti. Pedig ugyanúgy van fűszerezve, mint a főzelék :-)
2013. ápr. 29. 14:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha a glutént bevezetted már, akkor kaphat valamilyen szószos, tojás nélküli tésztát, főzhetsz neki zabkását (sósat és édeset is lehet) esetleg zabtejből, rizstejből tejbegrízt :)
2013. ápr. 29. 14:44
 4/7 anonim ***** válasza:

:) Ugyan így vagyunk mi is! :)A gyümölcsöket nagyon szereti, de főzelékből, zöldségből szinte semmit! :( Egyedül a sütőtököt eszi meg, és ritkán fél adagot a paradicsomos burgonyából. Én azt szoktam, hogy keverem gyümölccsel a zöldséget...legutóbb a sárgarépához kapott egy kis banánt, és úgy megette (mivel a babán a kedvenc). Szenvedés minden nap az ebéd, de próbálkozok kitartóan. Anyukám azt mondta, ne aggódjak, lehet egy hónap múlva meg csak a zöldségeket eszi majd. Ill.sok helyen olvasom, hogy majdnem 1 éves koráig csak 1-2 zöldséget-gyümölcsöt volt hajlandó megenni a gyerek, még is egészséges ovis, iskolás vált belőlük :)

Ez a sinlac tejpép?

2013. ápr. 29. 14:45
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen a sinlac olyan tejpépszerű, van hogy hígabbra csinálom és akkor tápszer helyett, de ebédre egy kicsit sűrűbbre.
2013. ápr. 29. 15:02
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én lányom is ilyen. 7 hónapos ő is és szenvedünk minden egyes nap. Eddig legalább a cukkinit megette de most már azt sem. Ma bébirépát adtam dupla annyi almával,hogy legalább így belecsempésszek egy kis zöldséget de nagyon döcögősen ment. Gyümölcsök persze mennek. Nem tudom,nekem is mindenki azt mondja,hogy ne erőltessem,majd megszereti idővel.
2013. ápr. 29. 21:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Akkor csak a gyümit nyomatjuk :)
2013. ápr. 30. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!