Megszűnik a Vigantol? Mit vegyünk helyette?
Bevonta az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) a gyerekek D vitamint pótló, gumivégű, cseppentős készítményét, a Vigantolt.
Egyes szériák gumijában a külföldi hatóságok ugyanis idegen anyagot találtak. Szabó Franciska, az OGYI szakreferense hangsúlyozta: Magyarországra nem került ezekből a szériákból, az intézet elővigyázatosságból azonban itthon is kivonta a gumivégű cseppentős Vigantolt, és műanyagvégűekkel pótolta.
Szabó Franciska arra is felhívta a figyelmet: a gumiban talált idegen anyag nem veszélyes, nem jelent egészségügyi kockázatot. Épp ezért azok a szülők, akik korábban vásároltak a gumivégű cseppentős Vigantolból nyugodtan felhasználhatják. Ha mégis egészen biztosak akarnak lenni, akkor írassanak fel az orvossal egy új receptet, amelyre már az új, műanyagvégű készítményből kaphatnak.
Amit kiírtál abban a végén ott a válasz.:)
"biztosak akarnak lenni, akkor írassanak fel az orvossal egy új receptet, amelyre már az új, műanyagvégű készítményből kaphatnak.
Tehát minden marad csak a csomagolás lesz másik.
Csak a gumisvégű szűnik meg. (Bár én úgy tudtam, hogy ezt már régen kivonták a forgalomból. Nálunk legalábbis már nagyon régóta csak a műanyogosat lehet kapni)
Az viszont tény, hogy most hiánycikk.
A BrabdupPharma gyártja a Vita-D Baby-t. Ennek az ára 1900 Ft körül van, 30 db kapszula van benne, és napi 1 kapszulát kell adni a babának belőle.
Elvileg már egyre több gyógyszertár tud rendelni az újabb csomagolású Vigantolból, ha bp-i vagy, tudok ajánlani olyat, ahol lehet már kapni.
én egy hete tudtam kiváltani vigantolt, úgy, hogy 2-3 naponta érdeklődtem a gyógyszertárban, hogy érkezett-e?
a patikus csak annyit mondott, hogy a tápokban/pépekben és abban, amit kap a gyerek, van annyi d vitamin, ami neki kell.
de az tény, hogy hiánycikk.
Amikor a fiam született, 2.5 éve, akkor volt az téma. Azóta nem találkoztam gumis cseppentőssel.
Ez nem egy régi cikk?
Feleslegesen ne riogassunk senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!