1,5 éves lányom elkezdett beszélni. Több olyan szót mond, amit nem értek. Ti hogy voltatok ezzel? Nagyon "szánalmas", hogy anyaként nem értem a saját gyerekem, pedig én vagyok vele egész nap?
Dehogyis, szerintem mindenkié mond olyat amit nem ért az anyukája, legalábbis első néhány alkalommal, aztán egyszer csak beugrik, hogy mi akar az lenni :).
Én olyankor mondom neki, hogy mutasd meg, néha megmutatja, és akkor a homlokomra csapok :).
Sőt, olyan is van, amit már egyszer megértettem, aztán később újra nem ugrik be, hogy mi is volt az.
Dehogy. Nekem is 1,5 éves a kicsi. A nagy 2,5 néha ő fordít :) Persze én sok mindent megértek amit más nem, de ha nem tud mindent megmutatni akkor van hogy nem fogom fel.
Pénteken pl. voltam velük állatkertbe, nagyon tetszett neki az elefánt. Tegnap elkezdett "lápázni" na ebből hogy ismertem volna fel? :) Még a "tolmácsunk" sem segített.
Később nézték a képeket a gépen amiket készítettem. Na akkor tört ki nevetésben, hogy ott a "lápá"
Szerintem ezek inkább cuki dolgok, nem szánalmasak :)
:)) Én is voltam ezzel így, tényleg olyan lelkiismeret furdalása van ilyenkor az embernek...., pedig természetes. Kérd, mutassa meg, mire gondol. Mondd neki, ügyes vagy, csak anya ezt most nem érti. Most 3 éves a fiam, már nagyon szépen beszél folyékonyan, de néha még most is mond olyan szót, amit nem értek.
ne csüggedj, ez a fejlődését segíti, így nő a szókincse, ahogy igyekszik magát megértetni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!