Beleültessem vagy ne?
Köszi!
Most lehet butaság , amit írok, de tegnap olvastam, hogy azért ne ültessük addig, amíg magától fel nem ül , mert az agy fejlődése és a mozgásfejlődés együtt halad és ebbe nem lehet beleszólni, mert ebből lehet probléma. Tényleg odafigyelek, nem erőltettem soha semmit.
Az hogy megül, és az hogy felül, 2 külön dolog!!!
A babák nem hasból ülnek fel, mint a felnőttek, hanem négykézláb állnak, s onnét ülnek ki jobbra vagy balra.
Hasból majd olyan 1,5-2 évesen ülnek fel!
Attól hogy felül félig ülő helyzetből, s megtartja magát, még nem ül fel, csak meg ül!!!
Azért sem szabad ültetni, mert ezt tanulja meg, s pont az lesz, hogy kimarad az, hogy megtanúljon felülni!!!
Az ültetésnek is két értelme lehet,ha csak úgy ülteted, hogy semmi nem támasztja a hátát, azt tényleg nem szabad.Viszont ha valami tartja a hátát az nem terheli meg a gerincét, hátát annyira, úgyhogy azt szabad.Neked is ha ülsz egy széken és nincs háttámlája, úgy neked is megfájdul a hátad.Viszont ha nekitámasztod a hátad a támlának úgy nincs annyi teher a gerinceden így nem fájdul meg olyan hamar.
Szerintem nyugodtan tedd derékszögbe a háttámlát, azzal csak rosszabb lesz ha támla nélkül ül, és akármit csinálsz fel fogja húzni magát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!