Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikorra "kell" egy babának kert?

Mikorra "kell" egy babának kert?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem "kell" neki, de mennyi idős korára tud benne úgy igazán mit kezdeni, azon kívül, hogy ki lehet tenni aludni a teraszra?

Eredetileg meg akartuk várni a gyerekvállalással kertes házat, de hát fene tudja, még az lehet vagy 2-3 év aztán kezdünk benne lenni a korban, meg anyukám szerint tiszta hülye vagyok, hogy most azért nem akarunk csak gyereket, hogy nincs kert.

2013. ápr. 26. 13:33
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Én már tiszta hülyeségeket gondolok, tavaly nyáron például a kánikulában már sötétben sétáltunk és még rendesen sugározta a sok beton a forróságot, nappal meg ahogy mentünk még az a kis szellő is perzselt, mondom megfőne a gyerek, mikor kint vagyunk a zöldben szüleimnél, akkor olyan jó, hogy ha lemegy a nap már érezhető a különbség is, mert nappal is legalább csak fentről jön a meleg, nem minden irányból sugárzik. De komolyan, szerintem kezdek öregedni, meg gyereket akarni és becsavarodok vagy nem tudom, de múltkor elkezdtem azon sírni, hogy láttam a vasútállomást fentről, mert hogy milyen nagy dolog ez, hogy az emberek ilyeneket csinálnak és de megható..
2013. ápr. 26. 13:52
 12/22 anonim ***** válasza:
10 hónapos kortól elbogarásznak a fűben.
2013. ápr. 26. 13:54
 13/22 anonim ***** válasza:

Szerintem mikortól tud egyedül járni. Mi kertesben lakunk, de amíg nem tudott menni a kicsi lósz@rt se ért. Most 19 hónapos, délutántól estig kint vagyunk.

Én is osztom anyukád véleményét. Ne várjatok!

2013. ápr. 26. 13:56
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
nem a vasútállomás a megható,hanem az amikor a babádat a kezedbe adják,te adod neki az első puszit,és ő pár hónap múlva a szemedbe néz,és visszakapod a puszit.Mikor reggel a nevetésére ébredsz,áll a kiságyban,és mutatja a kiskezével hogy vedd ki.Átölel a kezével,és hozzád bújik.ezek a megható dolgok,nem számít hogy panel,vagy palota,ezek azok a dolgok amik igazán számítanak.De ahogy kiveszem,neked tényleg kéne már egy gyerek :-)
2013. ápr. 26. 13:57
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Mi kertes házban lakunk.

8-9 hónapos korában már "tett-vett" a fűben, bogarászott. Szeptemberi baba, a kemény téli hónapok kivételével mindíg kint aludt napközben. Most már 2,5 éves, hintázik, csúszdázik, trambulinozik, homokozik bármennyit. Imádja az állatokat, két kutyánk, két cicánk van. A növények, állatok szeretete, a velük/róluk való gondoskodás már teljesen megszokott, a napi rutin része. Ültettünk virágokat, a veteményes kertben palántáztunk. Együtt locsoljuk, figyeljük ahogy nőnek a palánták, beérik a termés. Szinte egész nap kint vagyunk, ebéd, uzsonna kint, csak közvetlenül fürdés előtt megyünk be a házba. Forgalom alig van.

A levegőt harapni lehet. Szerintem nincs olyan jó környék a városban, ahol ez mind egy percen belül elérhető. Nincsenek közvetlen szomszédok. Nem kell hétvégén fúrást-faragást hallgatni, esetleg családi perpatvart, szomszéd tévéjét stb.... Ha valaki megteheti, a kertes ház az én véleményem szerint a legjobb választás.

2013. ápr. 26. 14:00
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért az 1-es nem tudom melyik bolygón él, reggelig sorolhatnám mivel ad többet egy kertes ház ! Persze ha nincs, attól még legyen gyerek, nem azt mondom !!!
2013. ápr. 26. 14:01
 17/22 anonim ***** válasza:
62%

Kertes ház és panel közt ég és föld a különbség.

Kezdve ott, hogy nem kell fegyelmezned a gyereket, hogy ezt meg ezt nem játszhatja, mert zavarja a szomszédot. Meg a gyerek alapból zavarja a szomszédot, főleg az alattad lakót!

Szegény gyerek, már a szobán se mer végigmenni, mert a nyugdíjas néniknek nagyon éles fülük van!

Sokkal egészségesebb a kertes ház, de addig, míg nem jön össze, lehet panelban lakni gyerekkel is. Egy gyereknek még 7-8 évesen is nagy öröm, ha a kertben játszhat szerintem.

Mi is családi házra spórolunk, de azt hozzáteszem, hogy gyerekkel nehezebb félrerakni. Én nagyon boldog leszek, ha legalább 3 millió önerő összejön és persze, a bank is adja meg a hitelt, mert hitel nélkül tuti nem tudunk házat venni, nekünk teljesen önerőből kell megvegyük nincs segítség. Azért szeretnék itt városon venni házat, külvárosi részen, de ami már szuper, lakható, nálunk 15 millió körül kezdődik.

2013. ápr. 26. 14:14
 18/22 anonim ***** válasza:
62%
a panel házban lakók lepontozzák a kertes házban lakókat? köszi!
2013. ápr. 26. 14:43
 19/22 anonim ***** válasza:

Én 2 éve vagyok itthon a lányommal, augusztusban lesz 3 éves, nekünk most a legjobb a kert. Tavaly tavasszal (akkor volt másfél éves) csináltunk neki egy 5x5 méteres elkerített részt, mert van kutya és macska. Külön felástam, füvesítettem, így lett egy nagyon szuper félárnyékos-napos kertrész, ami csak az övé, nem jár be háziállat. Van bent homokozó (lefedhető tetejű), műanyag kerti házikó, most lesz benne egy pancsolós játék. Amióta bejött a jóidő, azóta nagy sztár lett a kert, reggel ahogy felébred a lányom, már menne is le, tulajdonképpen enni és aludni jövünk be, mert délután ahogy felkel, már megint menni kell le.

Én is mindig imádtam a kertet, annak ellenére, hogy sosem sikerült még egyszer sem megcsinálni olyanra az elmúlt jó pár évben, hogy mindenhol rend legyen benne és szép is legyen. Sok helyen gazos, amivel évről évre megpróbálok versenyezni. Most már 2. év lesz, hogy tudatosan és klasszul eltervezve veteményezek, ezt a lányom is imádja, már tavaly is szedte és ette a borsót, paradicsomot, stb.

Szerintem szuper dolog a kert, de azért nem feltétele természetesen a boldog és klassz gyerekkornak!!!

És hogy a gyerek élvezze, ahhoz az is kell, hogy a kert őérte legyen, ne rabszolgák legyetek benne, hanem élvezzétek hogy van, legyenek benne játékok, szeressetek kint lenni, szeressetek a kertben szorgoskodni.

2013. ápr. 26. 15:31
 20/22 anonim ***** válasza:
(Ja, azért írtam, hogy "le", mert a tetőtérben lakunk, nagyszülők pedig a földszinten.)
2013. ápr. 26. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!