Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikorra "kell" egy babának kert?

Mikorra "kell" egy babának kert?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem "kell" neki, de mennyi idős korára tud benne úgy igazán mit kezdeni, azon kívül, hogy ki lehet tenni aludni a teraszra?

Eredetileg meg akartuk várni a gyerekvállalással kertes házat, de hát fene tudja, még az lehet vagy 2-3 év aztán kezdünk benne lenni a korban, meg anyukám szerint tiszta hülye vagyok, hogy most azért nem akarunk csak gyereket, hogy nincs kert.

2013. ápr. 26. 13:33
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
41%
Szerinted minden gyerekes anyukának volt kertes háza ? :) Anyám se én se és a lányom se fog kerte lenni :)
2013. ápr. 26. 13:34
 2/22 anonim ***** válasza:
20%
1 vagyok, panelban lakunk 8 hós a kiscsaj, reggel boltba séta ide-oda, utána meg félután 3 játszó meg séta, arról nem is beszélve hogy 12-15 ig ( KB ) az ágyikoban kel aludni :) Hogy megszokja. Ennél tőbbet mit ad a kertes hát ?
2013. ápr. 26. 13:36
 3/22 A kérdező kommentje:
Mit tudom én lehet sarazni, homokozni, kitenni egy kismedencét, virágos kertezni, meggyet szedni a fáról meg ilyenek amit én is, velem is csináltak. Most nem arra vagyok kíváncsi, hogy akik lakásban lakják támadják a kertes házat, hogy nem is kell az, hanem objektívan arra, hogy mikortól számít, hogy van kert, mikortól lehet vele mit kezdeni?
2013. ápr. 26. 13:38
 4/22 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 15 hónapos a lányom, és kb onnantól érdekes a kert, mióta elkezdett járni, azaz 1 éves kora óta. Akkor se tudtunk mindig kimenni, mert tél volt, de most, mióta melegebb van, mindig kivisszük, mert szeret bogarászni kint, virágot szed, labdázik, tologatja a babakocsit ide-oda :) Szóval egy éves koráig nem számított, hogy nincs kert, most meg már nagyon jó :)
2013. ápr. 26. 13:42
 5/22 anonim ***** válasza:
Ha teheted akkor minél hamarabb,jobb kirakni a kertbe aludni,mint az erkélyre egy saját homokozó kis játszótér medence stb sokkal jobb mint a közös.Ettől függetlenül ha nem lesz akkor is vannak lehetőségek,mint az előző is írta,szóval nem kell agyon aggódni nem lesz baja ha nem kertes házban lakik,részemről jelenleg van egy kis udvar részünk,olyan társasházban lakunk és bizony nagyon jó,hogy van itt az udvarán kis játszótér ilyesmi.
2013. ápr. 26. 13:43
 6/22 anonim ***** válasza:
64%

na jó azért a panelt ne hasonlítsuk össze egy kertes házzal,azért mégiscsak más,hogy egy olyan homokozóba teszed ami csak az övé,nem szarik bele a macska,kiteszem a medencét,focizik a fűben az apjával,nyársalunk,bográcsozunk,kertészkedünk,motorozik.Persze ezt betonrengetegben is megteheti,akár a 8 ker putriban is,de azért nekem nem mind1 a miliő.Aki nem lakott kertes házban,persze nincs összehasonlítása,én panelban nőttem fel,most családi házban lakunk a 10 hós kisfiunkkal.Hát ég és föld a 2.kb ez olyan hogy minek nyaralni menni tengerpartra,ott a városi strand....

de egyébként szerintem is hülyeség,hogy csak emiatt nem vállalsz gyereket.persze van akinek jobb a panel 9.emeletén 30 fokban ÁGYBAN altatni a gyereket,én inkább kiteszem a mobil ágyba a teraszra én meg addig napozok mellette.

2013. ápr. 26. 13:44
 7/22 A kérdező kommentje:
Hát mi panelban lakunk, itt még rendes játszótér sincs a környéken, csak kettő elég messze, egy hatalmas lakótelepen és mindig nagyokkal van zsúfolva. :( Régen sok játszótér volt, de ugye megváltoztak az előírások, így a régieket elbontották, és nincs semmi a helyükön.
2013. ápr. 26. 13:47
 8/22 A kérdező kommentje:
Én kertesben nőttem fel, most is nagyon szeretek kint lenni anyukáméknál. Azért is akarnék magunak is kertet a gyerekhez. De ha most úgy nézem, hogy akkor mire járni tud lenne kert, hát az majdnem annyi is, hogy ha nem is sikerül rögtön, akkor mire meg lesz, meg mire járni tud már ott is vagyunk, hogy addigra kb. meglenne a kert...
2013. ápr. 26. 13:49
 9/22 A kérdező kommentje:
Bár anyukám már fajátszóteret meg ilyeneket nézeget, hogy majd amíg nekünk nem lesz, lesz náluk, csak legyen már. :)
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Kisbabakorban is jó a kert, mert kint a babakocsiban nagyot tud aludni friss levegőn. De úgy igazán szerintem is akkor fogja kihasználni, amikor már jár-kel benne. 1 év körül, de ez ugye egyéni.

Viszont ne ehhez kösd a gyerekvállalást, nem ez a lényeg.

1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!