9 hónapos babám nem eszi a zöldségeket, mit tegyek, így is vékonyka?
Figyelt kérdés
74 cm, kb. 8kg, kislány. Csak a gyümiket szereti.2013. ápr. 24. 17:15
1/9 anonim válasza:
Az én kisfiam 8 hónapos, ő se szereti a zôldségeket, egyedül Sinemil péppel hajlandó megenni. De legalább akkor megeszi,máshogy én sem tudom belediktálni. Próbáld ki,hátha...
2/9 anonim válasza:
Nekem a 4 éves lányom sem eszik meg semmi zöldséget. Hála Istennek nincs semmi baja. Gyümiket eszi.
3/9 anonim válasza:
A sütőtököt és a répát sem szereti? Azok kicsit édesebbek, esetleg lehet őket almával kombinálni.
A súlya miatt ez ne bántson, mert nem a zöldségtől fog hízni. A zöldségekben van a legkevesebb kalória. A gyümölcs, tejpép, gabona, tápszer, anyatej mind jobban hízlal.
(Amúgy nem kevés a súlya. A 8 és fél hónapos lányom 7300 gr, 72 cm és egyáltalán nem vékony.)
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kicsit megnyugodtam!:-) Nekünk sinlac van itthon, megpróbálom azzal. Néha a tökfőzit megeszi hússal. A répát és a sütőtököt almával kapja, így csalok, de lassan mindent almával fog enni, sajna nehezen is kakil.
2013. ápr. 24. 20:22
5/9 anonim válasza:
A 3-ast tudnám ismételni. Nálunk is hasonló probléma volt, kb pont ekkor. Eleinte ette, aztán nem. Csőrös pohárból kapott zöldséglevet sinlac péppel kicsit sűrítve, hogy iható tömény legyen, pld sütőtök, répa, cékla, gyümölcscentrifugával nyers zöldségből, vagy a páoltat pürésítettem és felengedtem vízzel, leszűrtem. Az egyéb zöldségek párolóvizét is sűrítettem sinlac-kal, így a lében ugye nem sok kalória van, de legalább szokja az ízét, közben meg mindig próbálgattam, és egyszercsak megint szerette.
6/9 anonim válasza:
Az én fiam is kb ennyi, és nem vékony. :)
Nálunk ami fontos, h sűrű legyen a kaja, mert a hígért nincs oda. Az elején még az is fontos volt, h teljesen pépes legyen. Nálunk is az elején nem nagyon ízlett minden zöldség, de mióta van benne hús, olaj,vagy vmi ízesítés, sokkal szívesebben eszi őket. Azért próbáld kóstoltatni, ne add fel! :)
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:) Eleinte tényleg ette, de mostanában...hússal ízesítem, van hogy kész bébiételt bontok fel az én ételem után hátha az jobb, de az is kuka... de igyekszem!:)
2013. ápr. 25. 08:49
8/9 anonim válasza:
Kóstoltass meg vele többfélét. Az én lányomnak pl. a Hipp cukkini-krumplija a kedvence. Én nem is gondoltam volna, mert gyakorlatilag semmi íze, a lányom mégis kétszer annyit eszik belőle, mint másból. Lehet, hogy a tiéd is fogja szeretni valamelyiket. (Mondjuk ez a Hipp-es cukkinis csak a Müllerben kapható, de lehet hogy nálatok amúgy sem ez lenne a nyerő)
9/9 anonim válasza:
Próbáld darabosan, esetleg kézzel, az enyém kb ilyen idősen kezdte nem szeretni a pépeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!