Megengeditek anyósotoknak, hogy etesse a babátokat?
anyósom ( akivel egyébként nem túl jó a kapcsolatunk,de a gyerek és a család érdekében megpróbálunk kijönni egymással)azt szeretné,ha néha pár órára ott hagynám nála a 6 hónapos kisfiam.
ezzel nem is lenne semmi gond,de megkértem,hogy etetni ne etesse,ezt szeretném,ha egyedül az én feladatom maradna.( kisfiam elég érzékeny gyomrú,és még csak az elején vagyunk a hozzátáplálásnak,meg nem akarom,hogy olyasmit kapjon,amit még nem szabadna)
de anyósom szerint én túlaggódom a dolgot,vegyem lazábban,ő annak idején nem foglalkozott vele,hogy mikor mit kaphat a gyereke,(pl.cukros tea,felestej már 2-3 hósan stb.ismeritek...)
és másra is könnyedén rábízta...
próbáltam anyósommal megértetni,hogy már más idök járnak,és én egészségesen szeretném táplálni a kisfiam,de nem igazán tetszik neki.
mi a véleményetek?
ti hogy egyeztetek meg anyósotokkal az etetés kérdésében,mit engedtek neki?
próbáltam vele beszélni,de azt mondta,nem érti,hogy köthetem feltételekhez a baba otthagyását?!..
neki teljesen természetes lenne,hogy azt csináljon a kisfiammal,amit csak akar és azt adjon neki,amit ö jónak lát
Szia!
Én csak abból tudok kiindulni, ami nálunk volt, van. Nagyon-nagyon nehezen indult el a hozzátáplálás, ami önmagában is elég lett volna, de jöttek a jótanácsok sorba. Félreértés ne essék, anyukámtól, idősebb nőrokonaimtól ugyanúgy, mint az anyósomtól, szóval nem egyszerű anyós-utálatról van szó. De itt jön ketté a dolog, míg anyukámnak megmondtam, hogy mi van és ő azt elfogadta, az anyósom állandóan bepróbálkozott: kaphat almát? kaphat krumplit? kaphat ezt, azt, amazt? Fárasztó volt minden kérdésre azt mondani, hogy nem. (Egyébként ez a kérdezősködés a mai napig fennáll, kivéve ha nem lát engem, mert akkor mindenfélével tömi a gyereket: vacsi előtt negyed órával kakaós ostyával és társaival, a guta majd meg üt!)
Viszont ott van a másik része is a dolognak: "a pár óra". Ha jól beállt az étkezése, akkor közvetlenül kaja után én otthagynám, persze, csak annyira minimális időre, hogy ne éhezzen meg a bébi. Bár élek a gyanúval, hogy akkor is éhes, szomjas lesz a mama szerint és jönnek a jó kis régimódi praktikák.
Nagyon nehéz, mert az ember nem szeretne fölöslegesen konfrontálódni, de néha muszáj. Bár nálunk ez sem vezet célhoz :(
Talán úgy tudnád megoldani a problémát, hogy mindig kész elemózsiás-csomaggal készülsz: ezt adja neki a mama, ha szomjasnak ítéli, ezt, ha éhesnek. Így szerintem áthidalható a probléma.
Ami még eszembe jutott: nekem "mázlim" van, mert elég sok mindenre allergiás vagyok, úgyhogy a hozzátápláláskori "már kaphatna ezt" én úgy oldottam meg, hogy ha még nem kaphatott volna szerintem, akkor azt mondtam, hogy orvosi utasításra még nem kaphat.
azért kell otthagynom nála,mert egyrészt unokázni akar-ami végülis jogos-,meg ö úgy látja, már így is "túl anyás" a kisfiam,túlságosan kötödik hozzám...
na ezzel sem értek egyet.miért lenne egy féléves baba túl anyás?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!