Odadjátok a babátokat anyósotoknak hosszabb időre?
Szia!
Mondd meg neki, hogy nem érzed nála biztonságban a gyereket mert iszik, mert magára sem tud vigyázni stb stb. Ha nem tetszik neki akkor küld el a francba! Inkább a kedves mama duzzogjon meg mondjon el téged mindennek, mint hogy annak a szegény gyereknek legyen valami baja. Én tuti nem adnám oda neki még fél órára sem.
A kérdésedre válaszolva: én odaadom. De a tiédnek nem adnám...
Ha a gyerekednek mondja ezeket, akkor te válaszolj rá nyugodtan, hogy nem emlékszel rá, hogy megkérdezett volna téged ezügyben. Amúgy meg azért nem, mert ... És mondd el neki, hogy miért nem éreznéd biztonságban. És egyben kérd meg, hogy ne a gyereknek mondogasson rólad olyat, ami nem igaz (hogy nem adod oda, hisz sose kérte, tehát nem igaz...)
Ha a férjednek mondja, akkor a férjednek kutya kötelessége ugyanezt válaszolni és nem sunnyogni!
Aztaaa leírtad az én anyósomat! Ha nem vagyok ott megeteti a 4 hós gyerekemet májjal meg zúzával, 3 hetesen meg eljött "segíteni" 5 napra lázas,betegen és azt hazudta, hogy ő nem beteg. Miután elment beteg lettem 2 nap múlva, 1 hét múlva meg a gyerek is vírusos torokgyullaása lett. A gyerekorvos meg jól leszidott. Az én anyósom is piál, hiába tudja, hogy megyünk. Még jó, hogy 150km-re van.
Soha de soha nem lesz vele egyedül a gyerek ezt megfogadtam!!!!
Akkor azt is mondd el neki, hogy ameddig nem tartja tiszteletben a nevelési elveiteket (közös a fiával!, nem csak a tiéd az elv!), addig sajnos nem tudod odaadni, pedig szívesen tennéd...
Epret nem adunk 1 év alatt, mert allergiás lesz a gyerek. Csoki meg ekkora gyereknek minek? Tehát amíg ilyeneket mondd, addig nem tudod sajnos elengedni vele a gyereket.
Ezek után, miért nem mondod meg neki rendesen, hogy nem szívesen bízod rá, mert nem lennél nyugodt, amíg a kicsi nála van.
Nekem a nagyanyám hisztizett emiatt, ő nem iszákos, csak 80 éves!!!! Nem értette meg. Még a 9 évest sem bíztam rá, nem a 11 hónaposat!
Szóval semmi esetre se hagyd nála a gyereket akkor se, ha már nagyobb lesz.
Szakasztott "sajàt anyòsom" sztori... azt hittem ilyen durva màsnak nem lehet... ès mègis... soha nem adtam oda neki a lànyom, o is csokival tomte 6 honaposan, mire èszrevettem(egyet fordultam ès màr a szàjàba rakta); eros dioptriàjù szemuveget rakott az orràra szegèny gyereknek, ès rohogott rajta, mintha csak cirkuszi majom lett volna...
Csak èn meg is mondtam neki, hogy na, ezèrt nem kapja meg a gyereket. Pedig o 4-et nevelt fel(mondjuk ma is csodàlkozom, hogy èltèk mind tùl), ès o is mindig ezzel dobàlòzik. De a csalàdi bèkènèl fontosabbnak tartottam a babàm egèszsègèt, minden tèren, mèg a szemènek az egèszsègèt is, ...vagy csak annyi, hogy az èn babàmon ne mulasson senki!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!