Anyukák! Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy a párommal Augusztusra várjuk a babánkat! Az apukája Spanyol ezért a kisfiú is spanyol nevet fog kapni! Erről a névről mit gondoltok?
Alexander Pedro Sanches? :)
ha esetleg tudnátok tippeket adni az nagyon jól jönne :))
ez lesz az első babánk :)
(a kisfiú nem Magyarországon fog születni :))
Miguel
Vicente
Javier
Lorenzo
Marcos
Hát kezdjük ott, hogy az "Alexander" NEM spanyol név, mivel spanyolul Alejandro [álechándro] lenne. A "Sanches" szintén nem spanyol név ebben a formában, mert helyesen Sánchez leírva. Szóval én a helyedben kicsit utánanéztem volna ezeknek az alapdolgoknak, mielőtt ilyen kérdést felteszek.
A spanyol elnevezési szokásokról és magyar megfelelőikről írtam annak idején egy cikket a Wikipédiában: [link]
A nevek helyesírásával kapcsolatban pedig figyelmedbe ajánlom ezt (gondolom neked sem mindegy, hogy ha valamit rossz helyesírással jegyeznek be tájékozatlanság miatt, akkor a gyerek egész életében azzal a névvel fog élni):
De jó :-)
A Pedro Sanches tetszik, de emellé még kéne egy név, hogy "spanyolosabb" legyen :-)
Az Alexander nem túl spanyolos nekem...
Nekem a Carlos, Miguel, Marco ( de lehet a Marco inkább olasz:))
Egyetértek az 5-ös válaszolóval. Az Alexander Spanyolországban Alejandro lenne.
Amit én ajánlanék spanyol nevek közül:
Héctor
Eros
Iker
[5-ös vagyok] Ja, egyébként én nem vagyok anyuka (apuka sem, de az "erősebbik" nemet képviselem), a kérdés elejét el sem olvastam, csak a "spanyol" címke figyelése van beállítva. :D
Az előzőnek: az Eros tudtommal inkább olasz név (legalábbis spanyol anyanyelvűeknél még nem találkoztam vele), az Iker pedig baszk, bár igaz, hogy a baszkok is Spanyolországban élnek főként.
Az Héctor egyébként nekem is tetszik. További ajánlatok, hogy a kérdésre is válaszoljak, ha már betévedtem (kiejtést is odaírtam, nagybetű = hangsúly):
César [szEszár]
Horacio [orÁszio]
Ignacio [ignÁszio]
Ramón [rámOn]
Ulises [ulÍszesz]
Tudom, hogy a José név elég gyakori, de az egyik tanáromat így hívják és imádom, úgyhogy legyen José! :D
Mondjuk a Pedro helyett, bár szerintem nem olyan rossz az sem. De sok magyar (amíg nem tudtam spanyolul én is) a pedofilra asszociál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!