Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenki 8 kor fekteti le...

Mindenki 8 kor fekteti le babáját este? Mi csak akkor fürdünk de még igy se mindig álmos.9 hónapos.

Figyelt kérdés
2013. ápr. 23. 15:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

14 hónapos a kisfiam, kb 6 hónapos kora körül állt be a napirendje, este 9-10 körül fürdünk és utána alvás. Ő ilyen bagoly típus (én is az vagyok), előbb nem akar elaludni, reggel viszont alszik 10-ig, néha 11-ig is.

Én is sokszor megkaptam már, hogy teljesen elrontom a gyereket, mert hogy egy gyereknek 8-kor ágyban a helye, valahogy mindig mindenki abban gondolkodik, hogy hajnali 6-kor már kukorékolnia kell a gyereknek, és ehhez viszonyítják az esti lefekvést.

Amíg nem kell reggel időre odaérni sehova, addig szerintem felesleges kínozni a gyereket a korán keléssel. Azt meg feleslegesnek tartom, hogy már babakorban trenírozzuk a gyereket az ovi/suli miatti koránkelésre.

2013. ápr. 24. 04:02
 12/13 anonim ***** válasza:

Ez az életkorral változik. 4 hónapos kora körülre alakult ki a napirendje annyira, hogy kb. azonos időpontban lehessen lefektetni minden nap. Ezt az időpontot ő maga alakította ki, este 7 körül ő álmos volt, le kellett tenni, kész.

Ez az időpont aztán apránként, fokozatosan egyre későbbre tolódott. Kb. 1 éves korára a fél 9 lett a lefekvés időpontja, a mai napig is ezt tartjuk.

A lefekvés időpontját a gyerek nagyjából "maga dönti el", persze lehet és kell is alakítani rajta. Ha 8-kor még nem álmos, nem kell erőltetni. Amikor elkezd elálmosodni, akkor kell lefektetni, ha ez 9, akkor 9. Majd apránként, fokozatosan korábbra hozzátok a lefekvés időpontját.

2013. ápr. 24. 13:17
 13/13 anonim ***** válasza:
Mi fél 9-kor fürdetjük, fél 10-10 körül eszik, utána fél (max. 1) órával alszik el. Reggel 8-9 körül ébred. 7,5 hónapos.
2013. ápr. 24. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!