Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kellene elkezdenie...

Mikor kellene elkezdenie beszélni? Most 1 éves de még csak gagyog.

Figyelt kérdés
Itt olvastam hogy 8-9 hónaposan már szavakat mondanak babák, nálunk meg semmi, pedig egész nap beszélek hozzá. Aggódnom kéne? Ügyesen megmutat mindent, amit kérek tőle (könyvben figurák, tárgyak, emberek)
2013. ápr. 22. 08:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem kell aggódni.

Sőt akkor sem kell aggódni, ha 2 évesen is itt tart.

2013. ápr. 22. 08:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell aggódni a beszéd elkezdése kb 1-3 éves korban tekinthető normálisnak.

Lányom: 1 évesen már dumált

fiam 2 évesen kezdte.

Nincs benne semmi.

Azt meg nem kell mindig elhinni, amit itt leírnak. a 8 hónaposan mondott baba az 99%- ban nem babát jelent, hanem gyakorlást. ugyanúgy, ahogy a papa, mama stb. (NEM mondom hogy egyáltalán nincs, de nem egy példát láttam ilyen túlzásokra. Messziről jött ember azt mond, amit akar)

Ezért általában kapok, de köztudott, hogy az anyukák mindig versenyezni akarnak, meg akarják mutatni, hogy az ő gyerekük a legokosabb, a legjobb...

Szóval kb 100- ból 1! bBaba van, aki 8 hónaposan tudatosan mondja, hogy "baba"

2013. ápr. 22. 08:20
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az előzőnek, az is nagyon jó ha megmutat dolgokat amiket megért. Rokonoknál 3 gyerek van, az egyik 1 évesen sok szót mondott, a legkisebb már 2 éves és alig mond pár szót, azt is csak az anyja érti, de teljesen normális ez is. Egyik barátnőm fia másfél évesen össze tud rakni szavakat, majdnem mondatokban beszél, csodájára járnak, ez nagyon korai, cserébe a mozgásfejlődése lassabb volt.
2013. ápr. 22. 08:37
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen normális! Engem már halálra b@sztattak, hogy nem beszél a lányom... -Még mindig nem beszél?!?! -Pedig én már 1,5 évesen kívülről elmondtam az öreg néne őzikéjét... -Az enyém ennyi idősen már...

Ezek a legtöbbször elhangzott mondatok. Gondolod én jó fél év alatt mennyit hallgattam... És láss csodát, még mindig nem beszél, csak szavakat mond, meg gagyog. Cserébe nagyon jó zenei hallása van, ritmusra táncol... Majd elkezd beszélni, ennyi. Megért mindent, összetett dolgokat is. Megkérdeztem erről a gyerekorvost is, mindent rendben talált, csak neki így fejlődik a beszéde. Nem fognak némák maradni.

2013. ápr. 22. 13:01
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat, megnyugodtam picit :)
2013. ápr. 22. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!