Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen vaspótlást adtok a...

Milyen vaspótlást adtok a babának és miben adjátok be?

Figyelt kérdés

Aktiferrin cseppeket írt fel a doktornő, de nem tudom beadni 10 hónapos babámnak. Akármibe teszem, megérzi az ízét, és nem kéri többé.

Van esetleg valami jobb készítmény? Ti mit és hogyan adtok?

2013. ápr. 22. 07:42
 1/5 anonim ***** válasza:
a Vitacolan narancs ízű, lehet, hogy szeretni fogja. Próbáld meg! (és az multivitamin, de sok benne a vas!) Egyébként én nem tenném bele semmibe, mert az csak elnyújtja a dolgot...ha érted mire gondolok. Csak bele egy kiskanálba, és ha ügyesen lenyelte adj neki egy korty szörpöt. Próbáld meg rábeszélni őt, hogy utána jön a szörpi! :) Sztem azért ez megoldható...3 évesen nehezebb dolgod lesz vele, ha már most ez van....
2013. ápr. 22. 07:54
 2/5 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy az "erőszakhoz" kicsit sokáig kell szedni, 3 hónapig, napi kétszer...

Amúgy van már tapasztalatom két nagyobb gyerekkel, pl. antibiotikum ilyen borzalom, de az ugye max. 10 nap.

2013. ápr. 22. 07:56
 3/5 A kérdező kommentje:

Amúgy egy 10 hónapos nem érti azt, hogy "utána jön a szörpi", egyrészt, másrészt nem szereti a gyümölcslevet sem, csak a sima vizet issza meg egyelőre, amit én nem is bánok, mellette anyatejes...

Köszönöm hogy fáradtál, de multi készítmény nem lesz jó, nagyon alacsony a vasa.

De még megkérdezem a doktornőt is, csak kíváncsi voltam, hogy mit szoktak még adni...

2013. ápr. 22. 07:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Az enyémek is csak vizet ittak...Nekem is van tapasztalatom - két gyermekem van - és nálunk értette, ha ilyen helyzet volt...ez nem erőszak. Nem kell, hogy az legyen, ha beszélsz hozzá. Sok anyuka esik abba a hibába, hogy azt hiszi nem érti a gyerek. Pontosan érti, ha másképp nem is - pár hónaposan is úgy - hogy érzi azt amit te, megérzi mit tehet meg és mit nem, te mit akarsz stb stb. Sajnos sokan ezt nem akarják, vagy nem tudják elfogadni, elismerni hogy így van. Nekem is volt ilyen gondom, hidd el, tapasztalatból írtam neked. Nem volt fáradtság, hogy írtam, csak segíteni szerettem volna. Miért esett le ennyire a vasszintje? Nem lehet, hogy az anyatej már messze nem fedezi a vitamin és ásványi anyag igényeit? Semmiféle hozzátáplálást nem kap az anyatej mellé?(Már bocs, ha nem akarsz nem válaszolsz,csak nem értem)
2013. ápr. 22. 09:34
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi, bocs, ha bántónak tűnt.

Sajnos van valamilyen betegsége, egyelőre nem tudják az orvosok sem, hogy mi, ezért a hozzátáplálás nagyon nyögve nyelős, és mivel próbálunk kísérletezgetni, hogy mi lehet a baj (étel allergia, felszívódási zavar, enzim hiány, ilyesmik jönnek szóba), ezért volt egy kísérleti időszak, amikor két hétig csak anyatejet kapott, ezután volt a vérvétel, szóval lehet, hogy nem fedezte valóban a szükségletét.

Már majdnem 11 hónapos. Amúgy enne ő szívesen, nagyon szeret is, csak mindentől kikészül a pocakja. Ezért sem akarom a szörpöt meg ilyesmit adni, ami amúgy is felesleges...

Csak napi 40 csepp kéne a vasból, és hát egy kanálba is kb. 10 csepp fér.

És sajnos a betegség miatt el is van kapatva, nagyon erősen próbálja érvényesíteni az akaratát. Ha olyan van a kanálban, ami "nem kell", akkor összezárja a fogát, és a vasnak a szaga is nagyon erős, én is megkóstoltam, és hát pocsék, mit mondjak. Pedig mást is kell szednie, és ahhoz simán nyitja a kis száját, ha jön a kanál...

2013. ápr. 22. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!