Hogy készítetek kását babának?





Szia!
Kukorica, köles, zabkása: Kicsit megdarálom őket, vagy már úgy veszem és 1 rész zabot/kukoricát/kölest 3 rész folyadékban 10 percig főzöm, közben picit sózom.
Folyadék: rizsital, vagy zabital, ritkán víz.
Kukorica kása tetejére lehet tenni hideg zabitalt vagy belefőzni bacont. Köles mehet sósan vagy édesen, mazsolával, mézzel- attól függ mekkora babának adod.
Köleskását szoktam barackkal is díszíteni és mikor főzöm, 1 kanál baracklekvárral ízesítem.
Nagyobb gyereknél köleskását kókusztejben is megfőzheted, nagyon fini.





általában a kásákba tehetsz nyers vagy aszalt gyümölcsöt, a datolyával óvatosan, mert az aszaltat cukrozzák.
minden kásába jó egy csipet só, kiemeli az ízeket.
Hajdinából vagy hajdinalisztből is lehet. a lisztből egyszerűbb, kávédarűlóban lehet megdarálni, nem érdemes őrölve venni. ha egyben főzöd, gyorsabban fő, ha beáztatod félnapra.
Kukoricalisztből vagy darából is lehet.
Ha már lehet gluténes is: búzadarát megpirítani lassú tűzön, forró vízzel felönteni, nagyon gyors.
ízesíteni: pld darált dió, őrölt lenmag, mák, (mákliszt mégjobb), kókuszreszelék (kókuszliszt még jobb); karob: csupa jó dolgot írnak róla, mi mindent tartalmaz, itt most nem idézem, a sinlacban, sinemilben is ez van, és sokkal jobb, ha ezt szokja meg, mint a kakaót.
az orvos nekünk azt mondta, hogy 3 éves korig ne egyen olajsmagvakat, 8 hónapos kora óta eszi, 1,5 éves, sosem volt baja semmitől.
Kölesből van DM-ben "kása" nevű, amit csak folyadékkal kell keverni, főzni nem kell. gyümölcslével is keverheted.
Gesztenyeliszt: a gesztenyét "hivatalosan" is elég korán lehet adni, a fagyasztott gesztenyepüré tele van cukorral meg ki tudja mivel, 2szer vettem igazi héjas nyers gesztenyét de nagyon macerás megpucolni, szétpürézni, de a gesztenyeliszt sokkal jobb: elég drágának tűnik, 1700 / 500g, de sokáig elég, neten rendelem, de nagyobb bioboltban biztos van. 1 liter vízben 2-3 evőkanálnyit megfőzök, puding állagú lesz, nagyon tápláló, sok fehérje, stb... nem sok íze van így, de pld kókuszliszttel lehet ízesíteni
a kókuszlisztet is neten rendelem, 500 gr 1200, jobb, mint a kókuszreszelék, mert azt nem tudja megemészteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!