Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van aki angol oktatásra viszi...

Van aki angol oktatásra viszi a 3 hónapos babáját? Milyen az?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 19. 22:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
29%
Oktatásra???
2013. ápr. 19. 22:24
 2/12 anonim ***** válasza:
32%
Az?egy idióta!
2013. ápr. 19. 22:30
 3/12 anonim ***** válasza:
33%
Jézusom, jó hogy már nem az anyaméhben oktassák nyelvre a babákat!
2013. ápr. 19. 22:42
 4/12 anonim ***** válasza:
59%

Teljesen felesleges!! Ezt tapasztalatból mondom.

Én is a legjobbat akartam ( és persze akarom most is!!) a gyerekemnek, így hát buzgó szülő lévén elvittem a Helen Doron nyelviskolába már kisovisként. Évekig járt. Azt hiszem általános iskola 2. évében hagytuk abba.

Gyakorlatilag kiszórtam a pénzt az ablakon mert ettől aztán nem tanult és nem tudott jobban angolul. Talán csak annyi hogy nem volt neki idegen ezt a nyelvet hallani. És már az állat neveket el tudta mondani. De ennyi! És mindez összaszámolva több 100.000,- ft-omba került. De még időben kivettem a gyereket, mert csak összezavarta hogy itt így tanulják a suliban meg másképp és mást.

Én nem akarok senkit lebeszélni róla, hisz mindenkinek egyéni döntése.

De egy babát elvinni hidd el teljesen felesleges. Először tanulja meg a magyar nyelvet, értse meg, tudjon beszélni stb.

Óvodásként, iskolásként bőven elég elkezdenie a nyelvtanulást. Attól hogy babaként elkezdesz vele hallgattatni naponta egy angol cd-t attól még nem fog jobban beszélni felnőtt korában angolul.

2013. ápr. 19. 23:23
 5/12 anonim ***** válasza:

4-es vagyok!

Egyébként maga az óra abból áll hogy angol dalokat énekelgettek.

Szegény kis manócska pedig nem tudja majd hova tenni hogy mi folyik körülötte. Nekik ez még nem való, függetlenül attól hogy az okosok (a nyelviskola aki ebből akar óriásit kaszálni) mást mond.

2013. ápr. 19. 23:26
 6/12 anonim ***** válasza:
Igen, tök jó, hogy a babák már ilyen korban is meg tudják különböztetni a nyelveket, de oktatás? Teljesen felesleges, semmire nem megy vele a gyerek, mert nem emlékszik majd rá. Oviba 3 évig nyomták nekünk a németet, annyi maradt meg bennem erről, hogy egyszer az órán kihúzta mellettem az ovistársam a fogát. Meg valami dalból egy részlet, hogy "beszaringi".
2013. ápr. 20. 00:31
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi angol nyelvteruleten elunk. A fiam 2 nyelven tanul es iskolara igazabol nincs szuksege. 2 es fel eves es most kezdett el beszelni magyarul valahogy eddig halandzsazott ami inkabb a kinaihoz hasonlitott - olyan helyen elunk ahol sokan nem beszelnek meg angolul sem pedig ez a hivatalos nyelv. Szoval a gyerekem rendesen ki van teve a nyelvi ingereknek: spanyol, olasz, kinai, orosz, gruz olykor japan....en amiatt aggodom, hogy mire kezdi az ovit, valamilyen szinten kommunikaljon angolul.

Mit akarok ezzel mondani? Egy pici babat ertelmetlen elvinni angol tanfolyamra. Gyermeket is csak ugy erdemes, ha folyamatosan gyakorolja a nyelvet, kulonben elfelejti. Ha te otthon angolul beszelsz vele, eppen eleg!

2013. ápr. 20. 07:01
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy magyar gyerek először az anyanyelvén, magyarul tanuljon meg rendesen, az iskolában majd jöhet az idegen nyelv. Férjem is, én is suliban kezdtük a nyelvet, angolul folyékonyan, tárgyalási szinten beszélünk és a némettel is elboldogulunk.

Nyilván más a helyzet vegyes család esetén, ott szerintem mind a két szülőnek a saját anyanyelvén kellene beszélni a gyerekkel, hogy mind a két nyelvet megtanulja.

2013. ápr. 20. 10:44
 9/12 A kérdező kommentje:
Én is furcsállottam csak szeretném időben elkezdeni nekik az angol tanítást.
2013. ápr. 20. 14:11
 10/12 anonim ***** válasza:
39%
A neten is énekel egy kislány angolul is és a magyar Vukkot is. Úgy ejti a VUK szót, h ouk. Ahogy a ONE-t (1). Először ejtse tisztán az anyanyelvét, aztán jöhet a bekavarás.
2013. ápr. 20. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!