Szobatisztasággal kapcs. Tudnátok segíteni, akinek van
tapasztalata?
Figyelt kérdés
Most kezdtük pár napja, volt már wc-be kaki, de a pisi nem megy. Tudom, hogy ilyen gyorsan nem várhatom el, de ellenkezik és rendszeresen, miután leszáll a biliről, v wc-ről, rögtön bepisil. Ez normális, majd rájön? Vagy hogy kell lennie? Nem volt időm utánaolvasni, ezért írom ki, hátha vki tud okosítani. Ja, és azóta nem kakil a wc-be, pedig ma is szólt, h kakil, én meg mondtam, h gyerünk a wc-re és inkább nem kakilt. Akkor ne erőltessem? 26 hónapos.
Hagyad, esetleg néha kérdezd meg töle, de ne ültesd fel. Legyen elötte bili, ha fürdés elött kérdezd meg töle. Ha kakil kérdezz rá stb...
De ne eröltesd egy kicsit sem.
A lányom egyik nap még a fejére húzt a bilit és hallani sem akart a wc-röl. Aztán egyszer csak ráült a wc-re és kijelentette, hogy ö nem kér többet pelust. Innentöl be sem pisilt, be sem kakilt.
2013. ápr. 18. 13:42
2/11 anonim válasza:
Ne erőltesd, majd rájön. Nálunk a kakival volt "gond", nem akarta elengedni a wc-be :-)
Amúgy én a kivárás híve vagyok, szerintem úgy 3 éves koráig nem kell erőltetni semmit. Utána is csak óvatosan, fokozatosan rávezetni a dolgokra. Egyébként a gyerekek többsége 3 éves korára nagyjából szobatiszta.
2013. ápr. 18. 13:44
3/11 anonim válasza:
Ne erőltesd. Próbáljátok eljátszani, ez nálunk bevált. Az összes baba és játék mindenki pisilni járt a bilire, meg mondogattam neki, hogy majd ebbe kell, amikor érzi hogy jön. Volt hogy ráült és akkor mondta, hogy: psss, de nem jött pisi. Aztán egyszer csak igen. :) Most 2.5éves és szobatiszta
2013. ápr. 18. 13:48
4/11 A kérdező kommentje:
Nem úgy értettem az erőltetést, mert érdekli a dolog, régebben már pisilt bele bilibe, nagyon örült neki ő is, csak akkor még nem akartam elkezdeni, mert jött a tél. Most, h nem öltöztetem vastagon, azért gondoltam, meg a kakinak ő is megörült, kapott játékot jutalmul,de nem ösztönözte. Erőltetni, leszdni, stb nem akarom, tudom, h ártok vele. Egésznap bíztatom, meg ő választhat, h hova szeretne pisilni, wc v. bili, de nem akar menni a dolog. Abbahagyni nem szeretném, mert lassan 1 hete csináljuk és gondolom már érett rá. Ennyire nehéz?
2013. ápr. 18. 13:48
5/11 anonim válasza:
Hát én nem értek egyet ezzel a "ne erőltessük,meg magától szól" dologgal!
Legalábbis a lányomnál nem vált be!
Pár kérdést én is feltettem már ezzel kapcsolatban itt,és nagyjából mindenki azt válaszolta hogy "ne erőltessem". Aztán már ott tartottunk hogy majdnem 3,5évesen teljes mértékben pelenkás volt,és esze ágában nem volt szólni,sőt követelte a pelenkát!:(
Pedig én aztán nem erőltettem semmit. Aztán megelégeltem,és egyik napról a másikra levettem róla a pelenkát! Eleinte volt hiszti és rengeteg baleset,de belátta hogy nincs többé pelenka.
Nála a kakával voltak gondok.
2évesen még nem azt mondom hogy erőltesd,csak azt mondom hogy vannak olyan gyerekek mint a lányom akinél csak az "erőszak" válik be!
2013. ápr. 18. 13:57
6/11 anonim válasza:
3as vagyok. Nálunk nem volt nehéz. Sokat beszélgettünk erről, nyáron kezdtük el, ha bepisilt, csak lecseréltem a bugyit. Itthon a babák is bilibe pisiltek. Mondogattam neki, hogy neki is oda kell, hogy ne csípje meg a bőrét, és így pár hónap alatt szobatiszta lett. Kb 1.5-2évesen lett szobatiszta és 2évesen éjszakára sem kap pelust.
2013. ápr. 18. 13:57
7/11 A kérdező kommentje:
Természetesen a játék nálunk is meg van, babák is, minden. De nem tetszik neki, amikor bugyit adok rá és 10-15 percig is eljátszik a bilin, v wc, és mégis akkor pisil, mikor feláll. Akkor most mit csináljak? Hagyjuk abba és kezdjem később?
2013. ápr. 18. 14:02
8/11 anonim válasza:
Szerintem pihentesd egy kicsit, természetes bugyi maradhat, ne rakjál rá pelust, mert akkor csak összezavarodik. De hagyd hogy pisiéjen, feltörölöd, csak beszélgessetek róla, aztán majd 1hét múlva újra próbálod.
2013. ápr. 18. 14:07
9/11 A kérdező kommentje:
De akkor nem értem, pelust muszály néha ráadnom, amikor elmegyünk nem tudom 10 percenként átöltöztetni és nincs is akkora ruhatára. Akkor most összezavarom?
2013. ápr. 18. 14:19
10/11 anonim válasza:
Válassza ki ő a bugyit, amit fel akar venni. De lehet, hogy még korai. Én tavaly nyáron levettem róla a pelenkát, akkor volt 2 éves. Oda pisilt, ahol éppen állt, nagyon nem érdekelte :-(. Január végén levettem róla a pelenkát, akkor múlt 2,5 éves. 2-3 nap alatt szobatiszta lett, azóta talán 3x pisilt be. Én a helyedbe hagynám egy hónapot és akkor kezdeném újra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!