Kisfiús anyukák! Ti is tapasztaltatok ilyet (kipirosodott a fütyije hegye), mitől lehet és mit kezdjek vele?
Tegnap mikor tisztába tettem 4 hónapos kisfiam, akkor vettem észre, hogy a kukija legvége ki van pirosodva.
Minden evéskor szépen tisztába van téve (pisi, kaki letörölve), nem áll fél napokig a popsiján a használt mosható pelenka.
Mosószert nem váltottam, öblítőt nem is használok hozzá és a popsitörlő is már régóta ez a fajta. Máshol semmi kipirosodás.
Sebészeten nekem azt mondták, hogy minimálisan meg kell mozdítani nem hátra húzni, de egy 2 mm-t kb hogy a begyült koszt, pelenkaszöszt meg ilyeneket kimoss (nekem úgy mondta a doki hogy ha nem nyúlnánk hozzá erre a "2mm" erejéig, olyan, mintha a kislány lábaközt sose érné víz... Ahogy ezt a max 2mm részt kicsit meghúzod vizzel lötyköld le és kész.
A sudocream és a betadin (csepp, krém) nagyon jó ilyen kipirosodásos bajokra... Megelőzheted a gyulladást.
De lehet neki kenni krémmel? Sudokrémünk van ill. Neogranorman is.
Első baba, és nagymaminak csak lányai vannak. Nővéremnek mikor a kisfiát pelenkáztam akkor úgy tanított, hogy a fütyiét ne kenjem be krémmel.
Amúgy szoktam neki húzogatni, amennyire engedi (dokija azt mondta minden fürdéskor csináljam) és akkor ki is takarítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!