Szülés után tapasztaltatok székrekedést? Mitől múlt el?
2 hónapos a babám és szerintem kb születésétől nehezebben megyek wc-re. Nem eszem túl változatosan mert hasfájós, sok krumplit, sajtot és tésztát eszem. Ez lehet a gond?
Hogyan kezeljem? Most jutottam el odáig, hogy eléggé zavar és persze nem is szeretném, hogy valami komolyabb legyen belőle.
Nekem szó szerint gázos volt a helyzetem, már szégyelltem magam, komolyan mondom.
És kb én is ilyenkor jöttem rá, hogy a hatalmas adag antibiotikumok miatt volt ez így, amit a sztreptocokkuszra kaptam :S
Teljesen felborította az emésztésem.
Nehezen is kakiltam.
A szénhidtrátok még rosszabbá teszik, próbálj több salátát enni.
Attól függetlenül, hogy nálad nem biztos, hogy ez okozta.
De ha pozi lett a sztreptód, akkor tuti, ez van.
Egyél bélbaktériumot. Normaflórt, vagy hasonlót.
Pár nap alatt helyrerázódhatsz.
Akkor salirecept:
fejessaláta, pari, ubi, sárgarépa, cékla, zsülienre szeletelve, kis lilahagyma, joghurttal, vagy kefirrel leöntve, kis oregánóval, ha szereted a fokhagymát tegyél bele nyugodtan, és ehhez a salihoz ehetsz roston sült husit, pirítóssal, stb....
Köszi a tippeket. Kipróbálom a reggeli zabpelyhet, ez eszembe sem jutott.
A sali jól hangzik, de egyelőre nem eszem hagymát és paradicsomot :( Lehet kéne, de már annyit szenvedtünk a babám hasfájásával és most egy kicsit jobb lett, nem akarom elrontani! Majd talán 1 hónap múlva.
"De ha pozi lett a sztreptód, akkor tuti, ez van. "
Ez mit jelent ez a mondat? A normaflórt is ki fogom próbálni!
Minden terhes nőnél csinálnak ilyen tesztet, és aki pozitív, annak adnak több lóadagnyi antibiotikumot, hogy ne vigyük át a babára.
Ez egy kellemetlen baktérium, ami cseppfertőzés útján is terjed, és sok problémát okozhat.
Neten utána tudsz nézni.
Fontos, hogy a baba hasfájása is rendeződjön.
Próbáld meg elhagyni a tejfehérjét tartalmazó ételek és nézd meg nem jobb-e.
A tejtől is fájhat a pocija, de a sajt is nagyon nehezen emészthető.
A másik, ami tudom furcsa, de okozhatja a hasfájást szoptatós tea is.
Ha ilyet iszol, nézd meg van-e benne édeskömény mag.
Sajnos vannak babák, akik erre érzékenyek.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!