Önző vagyok? A férjem ezt vágta a fejemhez (anyós, após, család)
Sajnos tegnap meghalt az "anyósom", apósomnak a barátnője,nem éltek együtt, de elég régóta 8-9 éve tartott a kapcsolatuk. A viszonyunkat semlegesnek mondanám, ha nekik segítség kellett, rögtön megtaláltak minket, egyéb esetben ránk sem nyitották az ajtót, pedig két utcányira laknak. A legkisebb lányomat aki fél éves, kétszer láttak, de csak azért mert meghívtuk őket egy szülinapi és egy karácsonyi ebédre...
Ma mentek ügyeket intézni, az "anyós" családja pesti. Jöttek volna ők is. Erre tegnap este 7kor közli velem a férjem,hogy jó lenne ha holnap úgy főznék,hogy legyen nekik is meleg ebéd...tehát mi ketten felnőttek, após, anyós lánya, férje, és a 3 unoka, valamint a férj anyukája is jött.
Én teljesen ledöbbentem, mondjuk úgy inkább kiakadtam,hogy a férjem is hogy gondolja, hogy 2 kicsi gyerek mellett, mégis hogyan intézzek el mindent segítség nélkül. A nagy tiszta hisztis napok óta, a kicsi pedig most tanult meg mászni, egész éjszaka ezt gyakorolja, ráadásul jön a foga is, napok óta csak nyűgösködik, sír, jó ha félórát alszik napközben.
Azt találtam neki mondani,hogy ott a sógornőm, gyerek nélkül, munka nélkül, ő nem tudja elintézni???
Erre megkaptam a férjemtől,hogy ne legyek már ennyire önző, most a család jön Pestről(max 100 km) csak enniük kellene valamit, és hogy nem mindegy hogy 3 vagy 9 főre főzök??
Kivettem a húst a fagyóból, lesz pöri, gondoltam, reggel felkeltem korán, elkészítettem az ételt, és 9kor telefonáltak,hogy mégsem jönnek, após intézzen el mindent...majd beszélnek.
Tényleg önző vagyok?? fél éve mióta megszületett a kicsi a legnagyobb kiruccanásom az ha elmegyek egyedül a postára csekket befizetni, éjszaka max 5-6 órát alszom, azt is legalább 10 részletben. Annyira nagy kérés lett volna,hogy ne nekem kelljen ezzel bajlódnom.
Bocsi már...palacsinta 9 emberre????? az klassz lehet ott állni sütögetni órákig 2 kicsi gyerek mellett hullafáradtan. Én tökre megértem a kérdezőt bár én is olyan vagyok mint ő hogy puffogok de aztán nyelek egyet és megcsinálom (mint ahogy ő is végül elővette a húst hogy nekiáll, persze lemondták, ez is de "jó" lehet felengedve több kiló hús most már muszáj megfőznie...na mindegy).
A férjemnek meg megmondtam volna hogy ő se legyen olyan önző hogy csak magával törődik hanem vegye ki a gyereket a kezemből akár mindkettőt vagy álljon oda és főzze meg ő...
Köszönöm mindenkinek!
Nekem igazából azért is esett rosszul,mert minket tényleg az összes rokon akkor talál meg, ha valamire szükségük van. Ha mi vagyunk bajban, jön a "ne haragudj, de nem tudunk segíteni" szöveg.
A lakás rendben,alapesetben lehet nem is akadtam volna ki rajta.
De mint írtamfőleg a kicsi napok óta katasztrófa,mivel jöna foga visít szegény egész nap, hacsak nem fogom a fenekét...Sógornőre pedig nem bíznám a gyerekeket...
Mindegy megcsináltam, mi megesszük a többi meg megy a fagyóba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!