Mit tegyek? Már sosem fog 2 óránál többet egyhuzamban aludni?
Jön a foga?
Nem elég tápláló neki az anyatej (ha még azzal eteted)?
Hasfájás?
Amúgy én felirnám mondjuk 2 hétig hogy pontosan mikor mennyit aludt hány megébredéssel, és elmennék a gyerekorvoshoz rákérdezni.
Teljesen átérzem a problémádat, nálunk is ez (volt) a helyzet. A zárójel azért, mert most lázadtam fel.
Szoptatod? Hogyan altatod? Mit csinálsz vele, ha felébred? Hogyan próbálod visszaaltatni?
Én elvileg híve vagyok az együtt alvásnak, de vannak gyerekek, akiknek nem való, mert csak jobban felébrednek tőle. Mivel úgy tűnik, a Te kisfiad is ilyen, próbálj meg ellenállni a kísértésnek, és ne vidd át magatok közé. Tapasztaljátok ki, hogy mi az, ami szórakoztatja éjjel, (Apa a hasára veszi és társai), és azokat felejtsétek el.
Bár nem vagyok a híve annak, hogy a gyereket hagyjuk, hogy álomba sírja magát, ha már semmi sem használ, egy pár perc sírástól nem lesz baja. Eddig mindkét gyerekemnél bejött, rájöttek, hogy ha szórakoznak, akkor sírhatnak magukban a kiságyban, de ha együttműködnek, akkor velük maradok, amíg elalszanak.
És nem a levegőbe beszélek, éppen most szoktatom le 1 évesemet az éjjeli szopiról, mert más nem bírtam, hogy ugyanez ment nálunk is, és két éve már átéltük ugyanezt a naggyal.
Kitartás, következetesség, és sok-sok szeretet kell hozzá. :)
Én már mindent kipróbáltam! Este 9-től éjfélig sokszor minden szupi,majd éjféltől 10-20 percenként ébred és csak cicizne. Hidegebb szoba ,melegebb,párásító. Együtt aludni, külön, világosba ,sötétbe. Borostyánnyaklánc, krém a fogára, a hasára infacolt. tápszert adni neki lefekvésnél, hozzákezdeni a hozzátápláláshoz, homeós bogyó , homeós kúp, lefekvésnél Panadol adtam neki. Halk szobába altattam, majd betettem babazenét alváshoz.
Sétálni vele míg elalszik, futni a lakásba, babakocsiba alvás (4 hós koráig bevált). Átpelenkázni,hátha az zavarja.
már mindent kilőttem és semmi változás. A doktornő is csak azt mondja ,hogy túl kell élni ezt az időszakot
ő ilyen baba.... akinek volt ilyen gyereke az ismerőseim közül azoknak kb 2 évesen lett jobb az éjszakai alvás ,de aki még akkor is cicizett az még akkor is 2-szer kelt éjszaka.
Én is sokszor hulla vagyok, a párom rengeteget dolgozik így nagy ritkán kérem a segítségét. Én már annak örülnék ha csak 1 héten egyszer aludna 3 órát egyhúzamba. Érdekes amúgy ,hogy mindig jár keze -lába ,még cicizés közben is és alvásnál is ,meg forog. Szerintem túlpörgeti magát a mozgásfejlődés miatt. Szóval én már mindent kipróbáltam , de hátha neked nagyobb szerencséd lesz :) Kitartás és minden nap Magne B6.
Előttem az előttem szólókkal. Annyit írnék, hogy ha alszik másfél órát, akkor miért akarod visszaaltatni. Szerintem ez már elég neki. Ha visszaaltatod, akkor meg nagyon kipiheni magát.
Az én fiam ennyi idősen délelőtt aludt 0,5-1 órát, ebéd után is van mikor csak ennyit. Magától ébredt mindig, nem altattam vissza. Este 7-kor fürdés, majd ekkor már csak tápszert evett, 8-8,30 kor aludt is reggelig.
De érdekes mód bírta a délutánokat azzal, hogy csak max. 1 órát aludt, nem volt nyűgös, ezért nem is csináltam belőle nagy ügyet.
Most 3 éves, szinte már nem is alszik nappal, nagyon ritkán, de még mindig jó alvó este.
Egyébként nagyon gyerekfüggő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!