Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért így alszik el a babám?...

Miért így alszik el a babám? Másnál is volt ilyen?

Figyelt kérdés
8 hónapos a kislányom. Legtöbbször kézben alszik el nappal is és este is. Pár napja elég nehezen megy, mert ahogy sétálok vele a szobában, beadom a cumit a szájába, szinte csak azzal alszik el, becsukja a szemét és 5 másodpercenként kiköpi a cumit, amire felébred, nem győzöm már neki beadni. Volt, hogy emiatt nem aludt el, mert állandóan kilökte a szájából. Nagyon nehéz így az altatás. Volt valakinél hasonló? Miért csinálja ezt vajon a babám? Jön a 2. foga, attól nem lehet, hogy zavarja őt emiatt a cumi?
2013. ápr. 13. 21:30
 1/6 anonim ***** válasza:
14%
Ne sétálgass vele, hanem tedd be az ágyába, simogasd meg és hagyd egyedül.Ne menj be hozzá és ne vedd fel. akkor sem,ha sír. Néhány nap után egyedül is el fog aludni. Így viszont még két éves korában is sétálgathatsz vele.
2013. ápr. 13. 21:33
 2/6 anonim ***** válasza:
65%

Jaj istenem kedves első! Gondolom ezt onnan tudod, mert Te is 2 éves koráig sétálgattál vele.Ja nem!!!! Te a kisujjadból szoptad, mert Te az a fajta vagy sajnos, aki hagyja sírni a babáját.

Én is ölben altattam a babám. Én 1 éves koráig simán elbírtam, sétáltam vele. Majd szépen fokozatosan átálltunk az ágyban elalvásra. Már régóta úgy van nálunk, hogy lefekszik, mesét olvasok, jó éjt puszi, ölelés és kijövök. Mosolyogva válunk el. Mindezt úgy, hogy soha nem hagytam magára, nem hagytam sírni.

Csak az első válaszolónak üzenem, hogy túl éltem, a férjem is, a kapcsolatunk is és a kisfiam 2 évesen a saját ágyában aludt el, egyedül.

A kisfiam nem sokáig cumizott. Én talán megpróbálnám akkor cumi nélkül altatni. Ha nem menne, akkor karban altatni, tehát nem a vállamon (bár nem tudom, hogy, hogy szoktátok most). Mert ha a karodban fekszik, úgy talán nem tud kiesni olyan könnyen a cumi. Vagy pedig összebújva elaludni. De azt semmiképpen nem csinálnám, hogy magára hagyom.

2013. ápr. 13. 22:54
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Főleg a 2. válaszolónak. Az első válaszolót én sem értem! Én nem az a fajta anya vagyok, aki hagyja sírni a gyerekét és csak azért hagyja abba a sírást, mert beletörődik, hogy úgysem lesz felvéve. Soha nem lennék ilyen. Nekem igaziból nem azzal van bajom, hogy sétálni kell vele, nagyon ritka, hogy egyedül alszik el, az is csak nappal van, hanem azzal, hogy mostanában azért alszik el nehezen, mert kiköpi a cumit, nem kiesik. Amúgy a karomban altatom, függőleges pozícióban már el sem aludna.
2013. ápr. 13. 23:19
 4/6 anonim ***** válasza:

Szóval kiköpi, aztán pedig sír, hogy mégis kell? Ez nehéz dió, de azt gondolom, hogy csak egy hóbort. Lehet, hogy valóban közrejátszik az is, hogy jön a fogacska és esetleg pont olyan fázisban van, hogy zavaró a cumi, de közben meg kell is.

Ebben az esetben szerintem Neked kell türelmesnek lenned. Ahogy jött, úgy majd el is múlik.

2-es voltam.

(És tudom, hogy Te nem hagynád sírni a babádat! Minden erre vonatkozó megjegyzésem az 1. válaszolónak szólt) :)

2013. ápr. 13. 23:28
 5/6 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem nekem szólt, az erre vonatkozó válaszomat az elsőnek szántam :)! Igaziból nem sír, amikor kiköpi a cumikát, hanem kinyitja a szemét és cuppog, vagyis kell neki. Van, hogy ezt játszuk vagy 10 percig, van, hogy elalszik úgy is ritkán és rossz esetben feladom és leteszem a babám a kiságyba, hátha elalszik magától, de ha elkezd sírni, folytatom a küzdelmet a cumival :D!
2013. ápr. 13. 23:34
 6/6 anonim ***** válasza:
lényegtelen szerintem hogy most kézben vagy ágyban alszik el szokás kérdése. A problémára visszatérve az én lányom is csinálta ezt én tartottam a szája elött a cumit gyengéden hogy jha ki ne csusszon és igy szépen elaludt
2013. ápr. 13. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!