Miért van az, hogyha nem alszik el a cicin kisfiam, akkor utána iszonyú nehéz elaludnia, elaltatni? Másnál is van ilyen?
Figyelt kérdés
Ha nem dőlne ki a cicin, akkor pár percig elvan a kiságyban,nézelődik, aztán elkezd sírdogálni és ha ringatjuk, akkor sem alszik el könnyen....sőt van hogy két szopi között nem is alszik, annyira túlpörgeti magát, hogy nem tud elaludni...szombaton volt 3 hetes.Szóval még elég pici, kéne neki az alvás.Tegnap is negyed 3tól 6ig fent volt és utána kidőlt a sírdogálástól.2010. nov. 9. 07:18
1/5 anonim válasza:
Az én kisfiammal is gyakran előfordult az első hetekben, sokat küzdöttünk vele. Meg kell tanulnia elaludni, és lehetőség szerint nem cicin, mert abból később lesznek problémák (pl. ha másnak kell elaltatnia, mert valamiért nem tudsz vele lenni). Inkább ne kapcsolja össze az evést az alvással. Bár persze velem is előfordult, hogy sok kínlódás után enni adtam neki, és attól végre elaludt, talán mert annyira túlpörgött, hogy nem tudott máshogy megnyugodni. Kitartás, mindig ugyanúgy tedd le aludni, és pár hét múlva már tudni fogja, hogy most alvás jön. Az én kisfiam már szépen alszik (most 15 hetes).
2/5 anonim válasza:
Még valami - esetleg próbáld ki a Suttogó "susog-ütöget" módszerét. Én ugyan nem próbáltam, mert már túl voltunk a rosszul alvós időszakon, amikor megkaptam a könyvet, de lehet, hogy nektek bejön. Nekem még párszor az is bevált, hogy a mellkasomra fektettem, és vele aludtam (a szívdobogásod megnyugtatja). Egyébként a sírásnak lehet több oka is, lehet, hogy még éhes, fájhat a hasa stb, csak ilyen pici babánál még elég nehéz kideríteni.
3/5 anonim válasza:
ilyen velünk is volt az elején, h cicin már nem aludt, és magától sem tudom még elaludni (sztem ezt is meg kell tanulniuk, h nem cicin, hanem egyedül) én úgy csináltam ebben az időben, h magamon altattam, és együtt aludtunk, v ő aludt, én meg néztem a tvt.aztán volt h már rajtam se, akkor meg hasra fektettem és a fenekét ütögettem :) ma meg már csak szól h álmos, hasra vágom, és alszik is :)
4/5 A kérdező kommentje:
még olyan picike, annyira nincs szívem hagyni, hogy sírjon a kiságyban....inkább felveszem.
köszi a válaszokat, remélem belejövünk a dolgokba és nem lesz ebből gond:)
2010. nov. 9. 10:21
5/5 anonim válasza:
Jaj, hát persze, hogy ne hagyd sírni! Próbálj meg mindent megtenni, amit lehet, hogy ne sírjon! Csak azt is gondold át, hogy ne szoktasd rá olyan dologra, amit majd féléves korában, mondjuk egy 7 kilós gyerekkel, éjszaka már nehéz lesz megtenni. A ringatástól lehet, hogy még jobban felébred. Az én babám is nagyon túl tud pörögni, amikor fáradt, annyira kalimpál keze-lába, hogy nem tud tőle elaludni. Erre jó megoldás, ha úgy takarod be, vagy bepólyázod, hogy ne tudjon kalimpálni, ettől ő is gyorsabban megnyugszik. Nálunk nagyon bevált! És ettől nem szokott sírni, de nem is hagynám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!