Mikortól kellene magától elaludnia, altatás nélkül egy kisgyereknek, babának?
Szerintem azért 1,5 évesen már jó lenne. Ismerősöm kislánya 17 hónapos, leteszi 9-kor a kiságyba, puszi, és már alszik is. Elég régóta, kb. 8 hónapos kora óta.
Az én lányom 2,5 hónapos kora óta egyedül alszik el. Annyi engedmény van, hogy ha nagyon nyűgös, vagy most pl. a meleg miatt nehezebben alszik el, akkor pár percig (általában max.3-5 perc) valamelyikünk simogatja a hátát. De csak este, nap közben elalszik nélkülünk is.
2,5 évesem ha kell elalszik egyedül kb fél éve (ha a kicsit altatom,10hós). De ha ráérek kéri hogy feküdjek mellé. Olyan jó odabújni hozzá, rövid mese, puszi, átölel, mondja hogy szeretlek anya és pár perc alatt elalszik.
10 hósom szopi közbe vagy ringatva vagy ha nagyon fáradt leteszem pár percig sirdogál ès alszik.
6 hós kortól minden gyerek képes rá.
nálunk kb így is volt.
6 hós koráig általában ringatásssal, vagy kaján aludt el, majd 6 hós korától ez lassan csökkent, és sokszor csak bele tettem a kiságyba és aludt. 9 hónapos és változó, úgy kb 50%-ban alszik el magától és van amikor kéri hogy fogjam a kezemben, vagy kap tejet, vagy babakocsizunk.
Szerintem akár az első perctől. Elvileg úgy születnek, hogy képesek erre. Nekem ez egy nagyon sarkalatos pont volt, egyszer sem altattam. Este fürdés, kaja, kiságy. Annyi, hogy van egy plédje, ami az alvást jelenti nála, beteszem a cumit, és kijövök. Változó, hogy mikor alszik el, de onnantól látszik az arcán, hogy este van, és ráhangolódik szépen az alvásra. Most 3,5 hónapos, remélem így is marad. Ha változik, ebben akkor is kemény maradok, nem szeretném, ha ez problémás lenne.
Tehát szerintem nem életkor függő, hanem szoktatás kérdése. Bármikor megtanítható rá, és ez neki is érdeke.
szia
szerintem ez gyerekfüggő.
A lányom születése óta egyedül alszik el. Fürdés után, rövid mesélés, egy kis simi és már alszik is. 17 hónapos
A fiammal ugyanúgy jártunk el első perctől, de kb 20-22 hónapos korától nem hajlandó egyedül elaludni. Előbb elég volt ha melléfeküdtünk, de most csak a mi ágyunkban alszik el. MAjd átvisszük a saját ágyába. Sokszor éjjel is átjön. 4 éves
egyáltalán nem kicsi hozzá a babád, sőt!
enyém 10 hónapos korától egyedül alszik el.
de ezt nem kipróbálni kell hanem pár hónapos korától elkezdeni megtanítani neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!