Mit tegyek? Már nagyon kétségbe vagyok esve!?
3 hetes múlt a fiam.A védőnő az elejétől kezdve azt mondta h igény szerint szoptassam.Igy is tettem.Volt kint a dr-nő és mondta h szigorúan tartsam be a 3 óránkénti etetést,mert emésztetlen a kakája és nagyon szeles,ami miatt fáj a hasa.Írt fel neki "gastrica"-t.Ez egy ilyen kanalas lötyi,a gyomrára.Ezt napi 3 alkalommal kell adjam neki.
Tegnap napközbe kétszer kibírta a 3 órát,de többször nem.Torka szakadtából sír,már belefeszült,igy csak 2 órát bírt ki.Én meg nem vagyok benne biztos h neki neki ez igy jó.Amúgy egy evésre 100ml-ket szokott enni.Mit javasoltok?Nekem ez igy nem megy h hagyjam ordítani.
Egyik sem mondott butaságot,mert az ideális az lenne, ha 3 óránként enne, de ha nem képes rá akkor az elején másképpen kell. 100ml nagyon jó.
Próbáld kihúzni amíg csak tudod, de órdítai ne hagyjad.
hasjájos baba? Nem is étem minek írt bármit is ha nem fáj a hasa neki.
Igény szerint szoptass! Szoptatási tanácsadóval beszélj és neki hidd el, amit tanácsol! Nekünk az alábbiakat javasolta és minden rendben volt:
- bármikor tedd cicire, ha kér, mert ha az órát nézed, nem fogod figyelembe venni, hogy a növekedési ugrásoknál akár óránként is kér, ilyenkor növeli a tejmennyiséget és ha csökkenni fog a tejed, kiegészítesz és hamarabb abba fogod hagyni a szoptatást
-3 hetesen nem csak a táplálkozás a cici, ez még a 4. trimeszter, legjobb lenne, ha kendőben hordoznád
-ha 1-2 óránként kér, az sem baj, DE: ha 2 óránál kevesebb telik el a két szopi között, akkor ne válts mellett: arra tedd amelyikből utoljára evett. A szopizás elején híg, cukros tej jön, ami a hasfájást okozza (nincs tejcukorbontó enzimjük még, 3 hónapos korára termel elegendőt, de vannak szerek, amivel lehet pótolni, ha fáj a pocakja: Colief, CalmBaby), a zsíros, laktató hátsó tejtől lakik jól, bírja egyre tovább a szopik között és ettől nem fáj a pocakja. Ha szeles, próbáld ki az Espumisant vagy az Infacolt. Mi használtuk egyszerre a Coliefet és az Espumisant is.
NE NÉZD AZ ÓRÁT ÉS NE MÉREGESD A SZOPIKAT! HA PARAMAMI VAGY, MINT ÉN, ESTE MÉRD, FÜRDÉS ELŐTT! Nem esznek egyformán, mert a tej reggel hígabb (többet eszik és több is termelődik) estére kevesebb, de laktatóbb (ezért pótolnak este gyakran hozzá a méregetős anyukák, feleslegesen). Ha van 4-5 pisis (kakis nem kell, anyatejes babának az sem baj, ha heti 1x van, a pisi elég 1 evőkanálnyi, nem kell totyogjon a pelus). Ne hagyd sírni, tedd így cicire, ahogy leírtam és kösd magadra! Én ezzel a módszerrel már lassan 10 hónapja szoptatok, de a tanácsadó segítsége előtt rémes volt, amikor a 3 órás szoptatást erőltette a környezetem.....Ne ijedj meg, lesz alkalmanként 2-3 nap, amikor 1-2 óránként cicizne, hagyd. 2 hónapos korára szépen ügyi lesz és nem érnek egymásba a szopik. Írj, ha tudok segíteni, de inkább tanácsadót hívj, nekem csak saját tapasztalatom van :)
csak egy kérdés -- te mit szolnál hozzá ha valaki szabályozná h mennyit és mikor ehetsz????
kopog a szemed az éhségtől, de az aki enni adna, azt azt mondja nem nem lehet még, kínlódjál csak még tovább ??????
ezt te még ésszel megérted
de egy baba ösztönlény nem érti mért nem kaphat enni ha éhes és ezért sír
3 hetesen a 3 óra nagyon sok hidd el majd kibírja tovább is ha nagyobb lesz
sok esetben szomjas is a baba !
szal tessék akkor enni adni neki mikor éhes lesz,
az h szeles az jó mert nem marad bent a pocakjában a levegő hanem kijön :-)
emésztetlen étel: az anyatej a legkönnyebben emészthető ételféleség alig 1 óra alatt fel tud szívódni a baba pocakjából :-)
ezért is lesznek hamar éhesek no meg a gyomruk is kicsike még
tess odafigyelni a baba jelzéseire ö jobban tudja mikor éhes, mikor fáradt, mikor csak szomjas -- ezt egy orvos vagy védőnő sem tudja !!!!!
ja azt nem mondtam h 3 gyerek van és mind igény szerint szopott :-)
érdekes módon felnőttek és rendben vannak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!