Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Glutén bevezetése háztartási...

Glutén bevezetése háztartási keksszel?

Figyelt kérdés
Aki így vezette be az milyen márkájú, típusú kekszet használt. Milyen adagban kapta a baba?
2013. ápr. 12. 15:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Egy-két teáskanál pép kell bele. A Rossmannban is van.
2013. ápr. 12. 17:48
 12/19 anonim ***** válasza:

Pehely, nem pép.

A babakeksz is tömény cukor. Előző.

2013. ápr. 12. 17:49
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, látom rengeteg lehetőség van a bevezetésre. Így most kicsit nehezebben is döntök! Csak a keksznél (nem feltétlen háztartási) egyszerű az adagolás, a többinél nem tudom mennyit lehet adni.
2013. ápr. 12. 17:52
 14/19 anonim ***** válasza:
Én vagyok az, aki a Milumil 7 gabonás pépet ajánlotta. Kezdetnek elég 1 kávéskanállal belekeverni a gyümölcsbe. Egyszerűen összekevered és kész. Pár hétig 1 kávéskanál, majd fokozatosan növeled az adagot.
2013. ápr. 12. 18:32
 15/19 anonim ***** válasza:

A háztartási kekszet nekem is azért ajánlották, mert egyszerű az adagolás, a hivatalos verzió szerinti napi fél.

De: ahogy írtátok többen, tele van adalékkal és egyéb olyannal, ami még nem kell egy pici babának. Jó, hogy kevés adalék van benne, de glutén is biztos kevés van benne, mert kicsi az egész....

A milumil 7 gabonás pép tényleg jobb, napi 1 kiskanál az kb elég, mivel abban többféle gabona van, gluténtartalmú és gluténmentes is.

Az "egy kávéskanál búzadarához adtam 3 evőkanál vizet, majd be a mikróba egy percre és kész" verzió nekem gyorsnak tűnik, annyi idő alatt nem vagyok biztos benne, hogy jól megfő, a nyers gabona pedig nagyon veszélyes. a nyers zabpehely is!!! azt sem elég csak áztatni.

Amúgy a búzadara normál búzából van, és akkor már jobb a tönkölybúzás grízpép, pld a DM-es.

De lehet más gluténtartalmú gabona is, pld zabpehely, de jól megfőzve. Vagy buláta beáztatva (azt elég áztatni, mert csíráztatott búzából van és már eleve hőkezelt)

Sok orvos javasolja a kiflicsücsköt is, de a mai kifliben is ki tudja miva....

A kekszeket inkább még hagyjuk 1-2 éves kor utánra, vagy minél későbbre.

2013. ápr. 12. 18:51
 16/19 A kérdező kommentje:
Akkor szerintem marad ez a 7 gabonás pép! Köszönöm szépen! Csak az ember jót vagyis a legjobbat akarja a picinek, és nekem még az első így mindent túlaggódok :) Remélem a dokinéni nem köt bele, hogy nem a kekszet adom!
2013. ápr. 12. 20:49
 17/19 anonim ***** válasza:
Ha nem csak sima gabonapépet akarsz adni, akkor vannak tejpépek, amikben van már gabona is (pl. Nestlé/Milumil tejpép 6+ hó). Én ilyennel vezettem be a glutént, ez is opció lehet.
2013. ápr. 13. 06:42
 18/19 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy 5 hónapos a lányom így is lehet adni ezeket a pépeket,amik 6 hótól vannak, csak a gyümibe keverném?
2013. ápr. 13. 07:02
 19/19 anonim ***** válasza:
Ha már egy hónapja hozzátáplálsz, adhatod. Vagy vegyél olyat, ami 4 hónaptól jó. A Milupa tejpép cukros. A 7gabonás, vagy a DM-es tökéletes, abban nincs semmi. Az adagolás egyébként rajta van a dobozán.
2013. ápr. 13. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!