Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7hós alvása? Miért? Már...

7hós alvása? Miért? Már mindent kipróbáltam?

Figyelt kérdés

A Kisfiam 7 hónapos lesz jövőhéten. Nagyon jó baba, sosem sír (kivéve ha éhes), nyugodt, mosolygós, kiegyensúlyozott. Kizárólag anyatejes volt. 1,5 hónapja eszik mást is.

Reggel fél 7 és fél 8 között kel (változó nagyon). És innentől napközben kb. 3x alszik 40-45 perceket. Ha elmegyünk sétálni akkor a babakocsiban többet.

Este 8kor fürdés, fél 9kor evés és 9-re kb. ágyban van (külön szoba) és alszik. De még mindig felébred 1 alkalommal minimum. De van olyan éjszaka,hogy akár 3x is. Van amikor elég ha odamegyek, megsimogatom, cumit adok. De van, hogy "muszáj" enni adnom neki. Eddig kibírta 1 éjjeli evéssel, nem szeretném ha visszaszokna a 2-3 evésre.

Sírni nem hagyom, Én bemegyek hozzá! Csak nappal tudom vízzel megitatni ( ha esetleg az esti ivást javasolnátok)

Próbáltam, hogy tele pocakkal alszik el, volt, hogy nagyon álmos volt bealudt a cicin akkor is felkelt. Volt h kipihent volt, olyan is h totál álmos volt mikor este lefektettem.

Párásító is van a szobájában.... mindent!!! kipróbáltam. Foga nincs, ELVILEG még nincs kilátásban.

Én nem azt akarom, hogy egyáltalán ne keljen fel enni (bár már jó lenne), csak azt, hogy legalább ne 3-4 alkalommal.

Annyi olyan ismerősőm van akinek a gyereke 13!!! órákat végigalszik éjjel....

Valami tanács? :) Nem vagyok elkeseredve, mert kipihentnek érzem magam, csak jó lenne más tanácsát is meghallgatni.

Köszi :)

2013. ápr. 12. 12:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez teljesen normális dolog, így működnek a kisbabák :). Persze mindegyik másképpen, de ha még nincs foga, szerintem tuti már ott mocorog neki, és érzi. Nekem fogzáskor 8-10 alkalommal is ébredt, hát nem mondom, hogy jó volt, de magam mellé vettem ha már nagyon nem bírtam, bár egy szobában voltunk, úgyhogy volt, hogy visszaraktam (aztán fél óra múlva vehettem ki újra, stb.).

Most másfél éves, és még egyetlen éjszakát sem aludt végig, cicin alszik vissza.

Én elfogadtam, hogy ő így működik, másé meg máshogyan.

De elvileg, ha egy ideig átalussza az éjszakát, utána még simán jöhet ilyen időszak, hogy megzavarják a dolgok (fogzás, mozgásfejlődés, szeparációs szorongás, stb.), és akkor többször ébrednek.

Én úgy gondolom, hogy ezeknek az ébredéseknek nincs közük az éhséghez.

2013. ápr. 12. 13:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyetértek az 1. válaszolóval. Nem egyformák a gyerekek, az anyatejes babák gyakrabban csekkolják anyát a cicin való megnyugvás miatt. A fiam 9,5 hónapos, ugyanez, mint amit leírtál. Ha fárad fürdés után és elaszik szopizás után, akkor kiságyba teszem le, ha nem fárad, nem küzdök ,mert észre vettem, ha "erőszakkal" van altatva, tiszta dinka éjjel: sír, vergődik, sokszor kel. Ha nem álmos, fürdés után fél-1 órát még játszik, így fáradtan elalszik simán, van hogy köztünk. Ha a kiságyban éjjel felkel és nem alszik vissza, szintén jön közénk. Én nem leszek zombi még 1x. A fogzás katasztrófa volt óránként ébred sírva. Nincs reggel annál jobb, amikor az arcát hozzád nyomva ébreszt :) Neki erre van szüksége.
2013. ápr. 12. 13:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, neked most jó :-) Az én babám 7 és fél hónapos, anyatejes, de már sokfélét eszik és bizony minden órában felébred. És még ezt is meg lehet szokni :-)
2013. ápr. 12. 14:31
 4/5 xStefix ***** válasza:
100%

Minek vársz tanácsra, ha nem vagy elkeseredve? ;)

De komolyan, szerintem is minden okés. Ne irigykedj arra, akinek egyfolytában alszik a babája, az közel s távol se olyan "jó" dolog ám. Főleg, hogy nincs olyan gyerek, aki ne kezdene időnként megint/többször ébredni. :) A gyerekek így vannak programozva, az a természetes, ha ébrednek és az a ritka, ha nem.

Fogadd el, hogy ő ilyen, ezt igényli most. Nem is tudom már, honnan származik, de nagyon igaz, hogy addig örüljünk, amíg ilyen okok miatt kel a gyerkőc éjjel - az nagyobb gond lesz később, amikor már azért nem tudunk aludni, mert nem tudjuk, merre kivel hol járnak épp.. ;)

2013. ápr. 12. 15:03
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én 6,5 hónapos lányom szintén ilyen, mint amit leírtál, még a nappali alvások is stimmelnek nagyjából. :D Annyi a különbség, hogy velünk alszik. Szerintem semmi gond, majd alakul ez még... :)
2013. ápr. 12. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!