Anyukák hogy szeditek ki az eper/meggy/cseresznye foltokat! Már sok mindent kipróbáltam! Ki mire esküszik ami tuti beválik?
Szia.
Én Vanis szappant használok.Mielőtt bedobom a mosógépbe jól bedörzsölöm a foltot nekem mindig feloldja,és szépek lesznek a rucik.Még a kaki/kakaó foltot is gyönyörűen kiszedi a ruciból.
Ezt találtam, bár ehhez egy komplett vegyianyag raktár kell:-D
"A friss folt bármilyen anyagból langyos szappanos vízzel vagy hígított szalmiákszesszel nyomtalanul eltávolítható. Régebbi foltot azonban már nagyon nehéz eltüntetni. (Tausz György)
Színes anyagok foltjait szappanoldatban áztatjuk, melyhez kevés szalmiákszeszt is adunk. Ezzel először eltávolítjuk a gyümölcs cukor- és pektintartalmát. A még megmaradt festékanyagot 3%-os hidrogénperoxiddal, utána gyengén savanyított nátriumbiszulfittal kezeljük. Előzetesen végezzünk próbakezelést! (Tausz György)"
szia!
Ha foltos lesz, azonnal ariel folttisztítót öntök rá, így dobom a szennyesbe. + a mosáskor is öntök egy picit a gépbe.
Rakd ki a napra és kiszívja a foltokat:-))Tényleg,nem vicc.
Próbáljátok ki,mosás után irány a déli napsütés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!