11hónapos kislány csak úgy hajlandó enni, ha nézi a tévét. Mit tegyek? Már nem cicizik, a tápszert pedig nem issza meg. Nagyon el vagyok keseredve, mert tudom ez igy nem normális, de nem tudom mitévö legyek?
Kedves kérdező az én lányom 17hónapos és szintén duck tv mellett evett mindig kényszerből mert nem evett 5hónapos korától nekünk 2 szintes házunk van és alul van a konyha ahol anyósom lakik és mindig fent evett a nappaliba mivel rossz szokásukhoz híven a pároméknál senki nem ül egyszerre asztalhoz csak vasárnap akkor ő is lent eszik velünk tv nélkül de anyuméknál például mindig az asztalnál eszünk és ha ott vagyunk eszik rendesen tv nélkül most már a kis-vakond megy miközben eszik és hála ennek elég sokat eszik de amíg ezt be nem vezettem nem volt hajlandó semmit megenni forgolódott és nem érdekelte az evés, Én is kaptam hideget meleget de kérdezem én mi a fontosabb hogy a gyerek jól lakjon vagy hogy éhezzen mert valaki kitalálta hogy ez nem jó csak indokolva nincs hogy miért nem jó.A szabadba azért nem eszik mert ott más ingerek érik és szaladna játszani,ja és ha én a 17hónaposomnak nem tudom elmagyarázni hogy elromlott a tv akkor egy 11 hónapos honnan fogja megérteni hogy mi az hogy elromlott?
Leírom a napirendünket nekem ez így bevált mondjon bárki amit akar:
Nyugodtan etesd úgy ahogy minél többet megeszik és nem kell feleslegesen mesterséges vitaminokkal tömni ha a tv előtt ülve megenné a természetes vitaminokat :)Én reggel veszek neki egy kiflit amit elrágcsál úgy 9körül és megiszik rá egy deci tejet mert mást nem hajlandó megenni ezért nincs tízórai így ebéd pontban délben amit éppen főzők addig kint játszik nagyival az udvaron mikor harangoztak behozom be a kis-vakond és evés (egyedül)aztán teaivás és alvás szintén egyedül.délután ha felkel gyümölcsöt eszik keksszel és krémtúróval keverve szintén mese előtt :)aztán ki megyünk sétálni viszünk pufit azt rágcsálja és este 7-kor pancsi előtt vacsora szintén mese közben.Pancsi és fogmosás után meg 1,5 deci tejet megiszik és elalszik éjjel egyszer kell teát vagy tejet inni mikor mit.
Remélem segítettem neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!