Ti mit tennétek? Visszamennétek?
Szerintem nem kell otthon lenni 3 éves koráig, ésszerű keretek között jó lenne munkát vállalni. a napi 16 óra az sok.
És jobb a gyereknek a bölcsiben, mint egy nagyinál....
Ha nem jelenti be a munkáltató, akkor nem fogják felvenni a bölcsibe. Elvileg a bölcsihez szükséges munkáltatói igazolás.
Én nem mennék vissza, ha nem kenyérre kellene.
16 óra 1 nap alatt sok, még akkor is, ha csak minden másnap lenne.
Egyébként én nem gondolom, hogy minden esetben az a célravezető, ha anyuka otthon van 3 évig. Egyrészt ez személyiségfüggő is, van olyan ember akinek sok 3 év munka/emberek/társaság nélkül (pl. ilyen vagyok én is). Szerintem az a lényeg, hogy anyuka kiegyensúlyozott legyen és amikor a babával van, akkor teljesen át tudja élni és örömmel foglalkozzon vele. Másrészt azt gondolom, hogy a mai világban nagy luxus 3 évig otthon lenni, Magyarországon kívül azért nem ez az általános.
Én egyébként a lányom 8 hónapos korában megyek vissza heti 2 és fél napot dolgozni, 1 éves korától pedig teljes munkaidőben. Ha minden jól megy, napi 4 órában fog bölcsibe járni 8 hónapos korától és szeptembertől egész napokat. Én csomó pozitív példát láttam arra, hogy jó lehet a bölcsi, rengeteget tanulnak a picik a nagyobbaktól, szocializálódik kicsit, sok bölcsis szerintem sokkal nyitottabb, mint azok a gyerekek, akik oviban vannak először társaságban.
6-os hozzászólóval értek egyet. Én nem mennék vissza a helyedbe, ráérsz még robotolni, MOST van szüksége a pici gyereknek rád. Később úgyis fognak nélkülözni téged.
Az anyának lehetőség szerint van helye a gyerek mellett 3 éves korig. Azért valljuk be, más nyugati államoknál nincs ilyen szociális rendszer- ha anya otthon akar maradni tovább mint 6 hét szülés után, akkor apa vagy keressen annyit, vagy anya nem kap juttatást (legalábbis %-ban annyit, mint nálunk). Nálunk nincs ez régóta, kb. 50 éve. Használjuk ki.
"A baj az, hogy hivatalosan be sem jelent, de 16 órát kell egy nap lehúzni."
Ezért az egy dologért nem mennék vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!