Kaptunk egy 10 darabos pelust egy ismerőstől, hogy próbáljuk ki (ilyen márka nélküli), és azt vettem észre, hogy ilyen kis zselé szerű darabkák vannak a gyereken mikor kicsomagolom belőle. Ez vajon mi lehet? Ti is tapasztaltatok ilyet? Ráadásul az egyiknek a külsején valami korom fekete koszcsík volt.
2013. ápr. 4. 14:32
1/10 anonim válasza:
Az a zselé a pelus belseje, vagyis az az anyag, ami felszívja a nedvességet. Nem túl jó minőségű ez a pelus, én is találkoztam már ilyennel. Használd el, aztán ne vegyél több ilyet. Valszeg harmad osztályú pelus.
2013. ápr. 4. 14:34
2/10 anonim válasza:
Szia!A pelusban levő anyag az amikor tele szívja magát pisivel akkor így néz ki!Valahol kiszakadt!Gagyi pelus,már bocsi!
2013. ápr. 4. 14:34
3/10 anonim válasza:
poliakrilát zselé, ami a sokszorosára duzzad nedvesség hatására, ez tölti ki az eldobható pelenkák belsejét, valószínűleg kiszakadt belül
2013. ápr. 4. 14:36
4/10 anonim válasza:
Én majdnem egy teljes csomag pempörsz márkájú pelust dobtam ki, mert az összes addig használt darabja ki volt szakadva...szóval ez még a márkás pelusoknál is előfordulhat:(.
2013. ápr. 4. 14:40
5/10 A kérdező kommentje:
Köszi nektek, én is erre gondoltam. Az tuti, hogy nem veszek ilyet, eddig semmi más pelusnál nem tapasztaltam ezt, pedig sokat kipróbáltam. Ráadásul olyan merev is az egész, sehol nincs benne gumírozás, és a ragasztó csíkja sem elasztikus, szóval tényleg nagyon gagyi.
2013. ápr. 4. 14:40
6/10 anonim válasza:
Én már tapasztaltam ugyanezt liberonál, és dm-nél is.
2013. ápr. 4. 14:48
7/10 anonim válasza:
Igen, az a poliakrilát zselé.
Én ez és a hasonló szörnyűségek, amik a pelusban találhatóak (műanyag, ragasztó...stb.) miatt használok mosható pelust. Valóban macerásabb, kicsit sem olcsóbb, de talán így nem kell aggódnom, hogy a felszívódó, felszálló vegyszerek gondot okoznak a (épp a fiúkban) kialakulóban lévő genitáliákban.
Ennyi meddő pasas régen volt a világban, mint mióta eldobós pelust használnak. Kutatók azt mondják 30 év múlva a sperma drágább lesz, mint az arany.
2013. ápr. 4. 15:16
8/10 anonim válasza:
Nekem is ilyen gondolataim támadtak a kérdés kapcsán, de visszafogtam magam. Ilyen esetekkor szembesül az ember vele, hogy valóban miből épül fel a pelenka és tényleg elég elborzasztó, hogy éveken keresztül ez van a babapopsin, még ha jó esetben nem is szakad ki
2013. ápr. 4. 15:39
9/10 anonim válasza:
Utolsó előtti vagyok. Csak a józan p.-i ésszel nézzük, mindenki szeret pamut ruhát vagy minél természetesebb anyagból készültet adni a gyerekre, pedig a ruha csak a bőrrel érintkezik. A babapürék legyenek minél jobban biobbak, pedig az üvegesek közül tudtommal csak a HIPP-et ellenőrzik, akkor meg miért ne vehetném meg a vegyszeres zöldséget a piacon is (Kecskeméti: Maracuja őszibarackkal? Melyik alföldi településen terem a maracuja?????)
És pont a pelus az, ami a legtöbb vegyszert, káros anyagot tartalmazza. Mindenki csak a popsi kipirosodását figyeli, pedig a pelusban más is van, amit még sokáig szeretne funkciójának megfelelően használni.
Bocsánat, kicsit eltértem a tárgytól, de örülök, hogy felhoztad a témát.
2013. ápr. 4. 15:55
10/10 ROUGE77 válasza:
én is találkoztam ilyennel nem rég vettem a rossman 4es méret sajátmárkáju pelenkáját, s minden pelenka cserénél taarithattam a szilikon szeru izét. darabokban esett ki belőle.az egy számmal kisebb méretnél ilyen nem volt érdekes modon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!