Ti fogadnátok örökbe babát, kisgyereket?
Ez egy nagyon jó kérdés.
Amíg nem volt saját gyerekünk, sokszor beszélgettem erről a férjemmel, ha nem lehetne, akkor én szívesen örökbe fogadnék, vagy ha lenne egy, de mondjuk nem szeretnék többet szülni (egészségügyi okokat értem ez alatt), de szeretnék még egy babát, hogy akkor is örökbe szeretnék fogadni.
Aztán megszületett a kisfiúnk. És ahogy nőtt, egyre inkább értelmesedett, okosodott, egyre inkább kifejezte irántunk az érzelmeit, egyre inkább összecsiszolódtunk, már nem érzek úgy, ahogy előzőleg leírtam.
Szerettem mindig is és most is a gyerekeket, de teljesen már egy saját gyerek. És nem mondom azt, hogy nem tudnék egy örökbe fogadott gyereket szeretni, gondozni, mert biztos tudnék, de nem lenne az, mint egy saját. Úgy érzem, hogy nem tudnék olyan módon érezni iránta, mint a sajátom iránt. Vagy nem tudom. Lehet tudnék. De nem voltam ilyen helyzetben.
Ha nekem nem lehetne, s 3-4 lombik sem sikerülne, akkor biztos örökbe fogadnék!
Mi beszélgettünk erről a férjemmel, szó van róla, ha a mieink nagyok lesznek, öregségünkre 60 évesen fogadunk örökbe, vagy vedzünk ki nevelni gyereket.
4. ennek nagyon örülök! :) Sajnos én ismerek olyan családot, ahol sokáig úgy hitték nem lehet baba és örökbe fogadtak egy kisfiút, majd mégis teherbe esett a nő, méghozzá ikrekkel és miután megszülettek, a kisfiút lepasszolták a férj anyukájának. :(
Egyébként szerintem ha nem lehetne gyermekem biztosan örökbe fogadnék. Vagy ha nagyon tehetős lennék akkor saját gyerek mellé is biztosan befogadnék 1-2 kicsit, hogy jobb életet teremtsek nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!