Nem bírom a fiam kukiján felhúzni a bőrt?
Nagyon hülye kérdést lesz...
Szóval. A kisfiamnak ma bekeményedett a kukija, meg is nőtt picit.(tényleg elég furin hangzik, de minha felállt vna..) Ilyen állapotban alig jön fel a bőr a kukiján, szinte meg sem moccan, viszont mikor "normális" állapotban van, akkor pedig teljesen feljön neki. Nem értem. 8 hónapos amúgy. Tudom, mindenkinek mást ajánlanak, de mi orvosi utasításra húzgáljuk, már újszülött kora óta. Tehát, normális, hogy "nem normális" állapotban nem jön fel a bőr rajta? Nagyon bénán érzem magam a kérdésemért, de nagyjából azért biztosan értitek.

Ebben a kérdésben az orvosok álláspontja is nagyon megoszlik, jellemzően aszerint, hogy mennyi idősek, vagy mennyire képezték tovább magunkat.
Nekünk fiatal dokinőnk van, aki a legújabb ajánlásokat veszi figyelembe, ő azt mondta, hogy egyáltalán nem kell, sőt nem is szabad húzogatni, mert ha húzogatod, azzal mikrorepedések keletkezhetnek a bőrön, ami hegesedéssel gyógyul és pont ez okozhat letapadást. Tulajdonképen kamaszkorig normális és élettani jelenség, hogy nem jön fel teljesen a bőr, sőt, pelenkás babáknál ez kifejezetten praktikus, hogy nem megy alá semmilyen szennyeződés.
A ti dokitok meg az ellenkezőjét mondta. Hát most légy okos :)

Szerintem amíg pelenkás a krapek, addig ne nagyon erőltessétek a dolgot, jó az úgy ahogy van :)
Utána lehet óvatosan hátrahúzogatni, ameddig a bőr engedi. Ha nem vagy durva (mint a letapadás hátratépésénél mondjuk az orvosok...) akkor nem lesz ott semmilyen mikrorepedés meg hegesedés — de *tényleg* ne erőltess semmit. Csak ameddig a letapadás stb. engedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!