Nyaralás babával. Mennyire "nehéz"?
9 hónapos a kisfiam. Igazi örökmozgó, mászik ezerrel, mindenhova felkapaszkodik, ácsingózik. Vidám természetű baba egyébként, viszont inkább nyugtalanabb típus.
Férjem, és a szülei arra gondoltak, hogy elutaznánk most áprilisban egy hétre valahová, repülővel. És nagyon szeretnék, ha a babával együtt mehetnénk. Természetesen én sem hagynám rá sem anyukámra, se senkire egy teljes hétre a fiamat, és nagyon elvágyom a napsütésbe, tengerhez, de kicsit aggódok, hogy a repülést hogy bírná a babánk, mennyire lenne bonyolult egy szállodában, hogy kiviteleznénk az etetést stb...
Ti mennétek? Ha igen, mit tudnátok nekem tanácsolni, mire kell odafigyelni? Normális ugye, hogy ezen stresszelek?
Előre is köszi :)
Hát igen, a repülés manapság stresszes. A terroristáktól való félelem miatt még elegendő innivalót is tilos felvinned a gépre.
Bejön valami gikszer, és ott alhatsz a repülőtéren ezer ember között.
Nyugodtan menj el nyaralni a babával, de először ne külföldre vidd, hanem valami hazai nyaralóhelyre! Lehetőleg olyanra, ami a lehető legkevesebb átszállással elérhető. A 9 hónapos babának már nagy a mozgásigénye, ezért a vonat sokkal jobb mint a busz.
Látom, megoszlanak a vélemények...
Amúgy Tenerifét, vagy Antalya-t nézték ki apáék...nem olyan vészes, tudom, hogy hosszabb repülőútra is vállalkoznak babával, de akkor is, valamiért olyan stresszesnek tűnik nekem...nekem minden gondolatom most a gyerek körül forog, hogy neki jó legyen, és ha már abba belegondolok, hogy a repülőutat hogy bírná...hát...néha még itthon is alig lehet lekötni, annyira izgága...az ölemben is alig marad meg :D szóval, necces az ügy...:D
Mi már repültünk a lányommal mikor még kicsi volt.
Külföldre pedig rendszeresen járunk.
A repülőutat nehezen bírta, de volt egy másik baba is. Na ő végigüvöltötte az utat...
Mindenképpen szerelkezz fel sokféle érdekes játékkal amivel kicsit terelheted a figyelmét. Bár a füldugulást és a kattogást nagyon nehéz lesz feledtetni.
Ja igen, és meleg ruha (!) mindenképpen kell odafenn a repülőn mert ott a magasságban iszonyú hideg van. Mi júliusban mentünk (45 fok volt ahol nyaraltunk- itthon is 32), de a repülőn majdnem megfagytunk.
Mindenképpen vigyél gyógyszerarzenált, minden eshetőségre készülj fel. Beszélj a dokitokkal és írass recepteket vele mindenre (hányás, hasmenés, lázcsillapító stb.)
Még véletlenül se kóstoltass meg a picivel helyi ételeket, és ottani vizet se adj neki, még palackozottat sem. Inkább itthonról vigyél bőven, meg bébi kaját is.
Sok mindenről kell gondoskodnotok a picinek, ami eleinte soknak tűnik. De inkább legyen sok, minthogy ott hiányozzon valami.
Hidd el nagyon jó nyaralás lesz a picinek is. Lehet az első 1-2 éjszaka nehéz lesz mert szokatlan lesz neki a hely, de aztán belerázódik.
Jó utat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!