Hogy lehet elkerülni, hogy a lányom is cicin alvós legyen?
Megeteted, ha kell kiegészíted tápszerrel, és leteszed a kiságyába.
Pár nap alatt remélhetőleg megszokja.
Mindenkinek így lesz a legjobb.
Én is próbáltam amit a 3-as javasolt többször is, de a lányom képes akár 1 órán át is nyűglődni, rosszabb esetben vörös fejjel, üvöltve sírni ahelyett, hogy elaludna.
4 hónapos lesz, lehet, hogy már el is késtem a leszoktatással?!?
Nekem nincs semmi ötletem sajnos.
Nagyon szadista módszer a sírni hagyás. Nem értem hogy bírja ki egy anya???
Én úgy oldottam meg, hogy nálunk a nagyobb ott van mellettem és olvasok neki, míg a kisebbik szopik. Nem szeparálom el magunkat, hogy a nagyobb ne érezze magát kirekesztve.
Nem értem, hogy mi a baj a cicin alvással?
Elmagyarázná valaki? Én is olvastam a Suttogóban, hogy ez baj, és hogy majd 5 évesen sem tudom leszoktatni. Ennek ellenére a lányom csak úgy aludt, pedig megpróbáltam mindent. A védőnő azt mondta, hogy ez az altatás legtermészetesebb módja, hagyjam csak, majd leszokik róla. Be is vágtam a szakirodalmat a sarokba.
1 évesen el is hagyta. Volt olyan barátnőm, aki azt mondta, hogy kifejezetten így altatta a gyereket, és el van keseredve, hogy a második nem hajlandó rá.
A második gyerekemnél én már nem nyűglődtem, hagytam, hadd aludjon rajta. Ő is elhagyta 1 éves kora körül. Szerintem kevésbé fárasztó, mint ringatni órákig. A felvesz-letesz módszer, meg az egyebek (aludjon el egyedül) nem jött be egyiknél sem.
Viszont nyugodt kiegyensúlyozott gyerekek, és 1 éves koruktól leteszem őket, és alszanak egyedül. Más meg még a 4 éves gyereket is altatja, ringatja. Ugyan én fekve szoptattam, mert nagy a mellem. Ülve biztos nehezebb lett volna. De pl. fogzásnál, vagy ha beteg volt a gyerek, akkor velük aludtam, és így tudtak csak megnyugodni. Nem voltak órákig virrasztások.
Minden gyerekem cicin elalvós volt, illetve a pici (9 hónapos) még mindig az. Gond nélkül leszoktak róla a nagyok, teljesen maguktól. Nem értem a problémát.
Hármat altatok úgy este (a nagyok 4 és fél illetve 2 és fél évesek) hogy a kicsi cicin alszik el.
Két hónapos gyereket leszoktatni, meg emiatt pótlást adni szerintem egyrészt full hülyeség, másrészt kegyetlenség is a kicsivel szemben.
Hű, de megnyugtatott az utolsó pár válaszoló, hogy ezek szerint idővel maguktól leszoknak róla (remélhetőleg).
Nekem a védőnő azt javasolta megoldásképp, hogy hagyjam sírni (3 hónapos volt akkor a lányom!!!), pár nap alatt megtanulja, hogy aludni kell.
Kérdezem, mi van akkor, ha nem hagyja abba a sírást?
Azt felelte, ha rossz hallgatnom menjek ki a szobából, zárjam be az ajtót, végül majd álomba sírja magát a gyerek.
Nekem ez a megoldás túl brutálisnak tűnik, pláne, hogy a lányom nemhogy abbahagyná a sírást, hanem egyre jobban belelovallja magát.
Azt meg mégsem fogom hagyni, hogy vöröslő fejjel üvöltsön, akkor százszor inkább megszoptatom és nyugodtan elalszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!