Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos - csak kúszni tudó...

10 hónapos - csak kúszni tudó - babának érdemes még járókát venni?

Figyelt kérdés
Szeretném biztonságban tudni babámat, aki mindenhová kúszik, mindent megvizsgál (pl. virágföld), így állandóan résen kell lennem, nehogy baja történjen. Ezzel együtt viszont nagyon nehéz összeegyeztetni egyéb teendőimet. A család egy része szerint járóka a megoldás, a másik része pedig azt mondja, hogy ennyi idősen már felesleges. Szerintetek?
2009. szept. 19. 10:23
 1/10 anonim ***** válasza:
Az enyémek még 2 éves korukban is voltak járókában. Szépen eljátszanak benn. Azon kívül a felállásnál is jó segítség, szépen megtanul benne felállni, kapaszkodva menni. Nagyobb biztonságban van, mintha a terítőbe kapaszkodik és lefejeli az asztalsarkot.
2009. szept. 19. 10:30
 2/10 anonim ***** válasza:
Attól függ van-e miből áldoznod. Ha van rá keret, pár hónapig hasznát veheted még. Vannak ezek a kerítéshez hasonló elemek-a nevüket nem tudom, amik hasonló funkciót tölthetnek be, csak sokoldalúbban használhatóak, talán tovább is. Nézz utána szerintem. Vagy vehetsz egy utazóágynak és járókának is használható darabot, annak még évekig hasznát veheted, ha utaztok.
2009. szept. 19. 10:32
 3/10 anonim ***** válasza:
69%

az 1.válaszolóval értek egyet.az én fiam is szinte csak kúszik,annak ellenére,hogy mászni is tud,csak úgy lassabban halad.mi kint használjuk a hálós járókát,és imád benne lenni.eleve,mert abban saját maga gyakorolhatja a felállást,kapaszkodva lépegetést.

ha van rá kereted vegyél egyet.

2009. szept. 19. 10:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok. Persze jó dolog ha két évesen is bírja a járókát, de a gyerekek jelentős része sajna nem. Miután egy olyan babáról beszélünk aki 10 hónapig nem volt járókában, arra kúszott amerre akart, nem 100%, hogy bírni fogja.
2009. szept. 19. 11:00
 5/10 anonim ***** válasza:

én első

Én fa járókára gondoltam, nem hálósra.

Az enyémeknek egy 1,2*1,2 m-es fa járókájuk volt, még hárman is eljátszottak benne. Kerekei voltak, tehát huzigálhattam bárhová a lakásban, vagy ki a teraszra. Jól kilátnak belőle (szemben a hálóssal), kényelmes, jól lehet kapaszkodni. Amikor jött hozzán olyan venség akinek a gyereke még soha nem volt járókában, baraktam az enyém mellé, 10 perc alatt megszokta.

2009. szept. 19. 11:25
 6/10 anonim ***** válasza:
mi kb 8 hós korában vettünk neki és már késő volt. Szerintem ne vegyél. Nem fogja érteni hogy miért kerül hirtelen ketrecbe amikor idáig mászkálhatott a lakásban.Egyébként meg ha még csak kúszni tud, akkor szerintem még akadályozod is a fejlődését a járókával . Szüksége van a tér érzésére, ahhoz hogy másszon , és felálljon. Bár babája válogatja. Nekünk felesleges volt. 1 hónap után el is adtuk.
2009. szept. 19. 11:54
 7/10 anonim ***** válasza:
A panelban mi sem tudtuk kihasználni, én elpakoltam mindent, ill. elbarikádoztam (virágföldpakolás nálunk is volt). Anyámék nyaralójában viszont nagyon jól jött, mert ott szinte csak járólap van, jó hideg... Néha kivittem a kertbe is, de mivel 11 hónaposan már járt, csak üvöltött benne. Szerintem már ne vegyél...
2009. szept. 19. 14:46
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. szept. 19. 16:58
 9/10 anonim ***** válasza:

A 10:32-es jót mondott: babakerítésnek vagy babakarámnak hívják azt a cuccot, ami kerítéshez hasonló elemekből áll, össze lehet szerelni, és abban elvan a baba.

Mi a Vaterán vettük (újonnan), 8 méteres babakerítés, szóval elég nagy alapterületet lehet vele elkeríteni, és azt is meg lehet oldani, hogy nem a babát keríted be vele, hanem elkeríted a nagyon veszélyes helyeket (a képeken, amin reklámozták, a kandalló volt elkerítve, hogy ne tudjon a közelébe mászni a bébi). A mienk összecsukható, ha épp nem használjuk, kisebbre lehet csukni, és lehet ide-oda rakosgatni. Vettünk a babának habtapit is, és azt kerítettük körbe. A kerítéselemek közül az egyik ajtós, az nyitva van, ha ott vagyunk, és tudunk rá figyelni, ha meg ki kell menni egy pillanatra, akkor be lehet csukni, de mégse egy pici járókába van beszorítva a baba.

2009. szept. 20. 00:45
 10/10 A kérdező kommentje:
Ez a babakerítés lesz a mi"problémánkra" a megoldás! Köszönöm!
2009. szept. 20. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!