Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan mondjam meg neki, hogy...

Hogyan mondjam meg neki, hogy nem ingyenes bébiszitter vagyok?

Figyelt kérdés

Szóval,a helyzet a következő:

16 éves vagyok,van egy 2 és fél éves unokatesóm és nemrégen született egy testvére,ő 5 hónapos.

Amikor a nagyobb unokatestvérem megszületett,akkor nyári szünet volt és kb. minden nap a nagynénéméknél voltam,ott is aludtam sokat (olyan,mintha a 2. anyám lenne kb.) és a picire is rengeteget vigyáztam akkor is és később is.Megszületett a tesója és az anyukájuk már mind a kettőt rám akarja bízni folyton,de nem tudok két gyerekre figyelni...A nagyra fél napokat vigyáztam régen is,de egyedül volt,nem volt mellette egy majdnem 3 éves gyerek.De ma is kérdezte a nagynéném,hogy megyek-e délután,mert mennie kéne fodrászhoz.Mondtam,hogy nem,mert beteg vagyok,erre mondta,hogy akkor lehozza őket délelőtt,így legalább a hivatalos dolgait is el tudja intézni.

De ez a szitu így nagyon gáz,mert semmit nem tudok csinálni,se tanulni,se pihenni,mert a naggyal folyton játszani kell,visít,ha nem vele foglalkozok,de a pici is csak ölbe van el.

Nem az a baj,hogy vigyáznom kell rájuk,mert szívesen csinálom,de nem mindennap...

2013. márc. 27. 12:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez elég gáz. Én bébiszitterkedtem sokáig, már nekem is vannak gyerekeim. Az unokatesókért sosem kértem pénzt, meg a közeli barátok gyerekiért, de csak akkor vállaltam őket, ha volt szabadidőm. Tehát, ha beteg vagy mondd, hgoy nem tudsz figyelni rájuk és ennyi. Nekik sem lenne jó ha elkapnák. Nem értem az anyukát, miért nem vette a lapot hogy mizu
2013. márc. 27. 12:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem normális dolog, amit csinál a nagynénéd, ez egyértelmű. De én a Te szüleidet sem értem miért engedik. Nem zavarja őket, hogy a tanulás rovására megy?
2013. márc. 27. 12:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Elkanászodott a nagynéni. Beszéld meg anyukáddal, mivel még kiskorú vagy, bízhatsz a támogatásában, neked még tanulnod kell, az a dolgod. (gyanítom a nagymamák is örülnek, hogy nem rájuk sózza a gyerekeket). Később senki nem fogja megveregetni a vállad ezért, sőt 5-10 év múlva senki sem fog rá emlékezni mennyit segítettél (én is így voltam ezzel, a sajátjaimra most meg fizetnem kell babysittert).
2013. márc. 27. 12:50
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Engem a sógornőm használt annak, a munkahelyemről elkéstem sokszor, mert neki jól esett egy kávét meginni a gyerek nélkül az anyjánál. Rengeteget vigyáztam a gyerekekre. Megszületett az enyém, rá se néz, és szerinte néha néha vigyáztam az övéire.Hozzá teszem 2 évig, napi szinten. Szerintem beszélj vele, hogy neked is van más programod, sajnos én nem tettem.
2013. márc. 27. 12:51
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, ha ezen megsértődik ,akkor nagy baj van a nagynénivel. Nem neked szülte őket.Mondd meg, hogy ha van időd és kedved szívesen vigyázol rájuk, de van más dolgod, programod is, és a legfontosabb, hogy tanulnod kell.Ha egyedül nem akarod, akkor kérd anyukád segítségét.
2013. márc. 27. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!