Natur zabpehellyel be lehet vezetni a glutént? Vagy az teljesen más mintha kekszet adnék neki?
Én úgy tudom abban nincs glutén, de nem vagyok szakértő.
A bolti babakeksszel is kell vigyázni, mert pl.6 hónaposba némelyikbe tesznek tojást.
Gluténtartalmú gabonák
Glutént az alábbi gabonafélék ill. a belőlük készültő őrlemények, pelyhek és termékek tartalmaznak:
árpa,
búza,
rozs,
tönkölybúza.
Bár az OGYEI a háztartási kekszet és/vagy a fehér lisztet ajánlja kezdő gluténtartalmú ételként, a háztartási keksz adását az egészséges csecsemő táplálásáról szóló szakmai protokoll nem ajánlja, ami nem is csoda, hiszen a háztartási keksz a búzaliszten kívül cukrot, növényi olajat, glükóz szirupot, térfogatnövelő szereket, sót, aromákat, lisztkezelőszert is tartalmaz.
Ennél sokkal egészségesebb és finomabb gabona-ételeket is kínálhatunk a kisbabánknak, például kásákat, pépeket gyümölcsökkel keverve, natúr gabonapelyheket frissen facsart gyümölcslébe áztatva.
Búzadara zöldséggel: Főzz a baba zöldségpüréjébe egy kávéskanálnyi búzadarát. A zöldségpüré készülhet burgonyából, sütőtökből, sárgarépából, céklából, majd kicsit később brokkoliból, cukkiniből.
mai ajánlás
Van a zabban glutén, csak nagyon kevés mennyiségben.
Én is ezzel akarok kezdeni, esetleg bulátával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!