A doktornő azt mondta nem kell aggódnom, mégis aggódom. Tényleg nem kéne?
4 hónapos csak anyatejes babám a múlt hónapban csak 360g-ot hízott.A doki azt mondta ez kevés, 2 hét múlva mennem kell mérésre...
2600-al született és már 5,4 kg, szóval szépen fejlődik azért.
Az számít, hogy már nagyon éhes volt mire végre sorra kerültünk?reggel 7kor evett és 11kor mentünk be a vizsgálatra...ha előtte eszik,akkor tuti több lett volna,nem?
Azt mondta a doki etessem többet,de mivel végig alussza az éjszakát kb9től reggel 7-8-ig,nem fér bele csak 5 etetés.És ezzel a picinek nincs is gondja úgy veszem észre.
Viszont hosszban sokat nőtt, 1 hónap alatt 3cm-t!
Ez nem számít????
Hát igen, pont így jött ki, a hossz nem számít, amikor a súlyát mérik. :)
Azt mondják min. 400 grammot illik hízni egy hónapban.
Nah, ha előtte pont jól bezabált volna, pont hozta volna a kívánt minimális hízást.
De persze nem ezen múlik, a számok azok számok, keveset hízott.... majd lehet most többet fog hízni. nem volt beteg?
Kisfiam igaz tápszeres baba, de 8 hetes kora óta négyszer eszik egy nap. Nekem se orvos se védőnő nem mondta, hogy gond lenne, mivel szépen gyarapodott így is. A 4 hónap környékén Ő is belassult, 3 hónapos korától dél éves koráig 1100 grammot hízott, viszont nőtt vagy 5-6 centit.
Most 8 hónapos és van olyan hónap, hogy kevesebbet hízik viszont sokat nő, aztán nem nő sokat és hízik inkább.
A babák tudják mikor mennyire van szükségük. Szerintem ne aggódj nincs semmi baj.
4 hónaposan megduplázta a születési súlyát, sőt, túl is teljesítette a féléves "követelményt":)!
Végigalussza az éjjelt, 3 centit nőtt, mi kell még annak a dokinak, hogy lássa, semmi baja ennek a babának?!
4 hónaposan gondolom egyre többet ficereg is:).
Ne aggódj, a leírtak alapján nincs miért:).
az en lanyom mindig csak 300-350g-okat hizott havonta, es atlagban mert csak 2havonta volt meretve, es ugy hogy elotte mindig megetettem, hogy az is dobjon a sulyan, megsincs semmi baja, szepen fejlodik nagyon ertelmes mar beszel, es meg masfel eves sincs
nem kell azt a kicsit tuletetni, mert nehany ev mulva meg az lesz a gond, hogy nem tudja hol a hatar, allandoan csak enne, es hizik. Es ha at is alussza az ejszakat, akkor meg tenyleg nincs okod addogni.
Szia! Az én babám még annyit se hízott,mint a tiéd és én is aggódtam,de nekem a doki azt mondta,nincs semmi baj a kislányommal. Sokat nőtt akkoriban és ez igenis számit,mert mikor nyúlnak,akkor nem híznak annyira. Most már elhiszem,mert ebben a hónapban nem nőtt annyit és most meg szépen hízik. Leírom neked példa képpen nálunk hogy volt:
0. hó 2950g 51cm
1. hó 3840g 54cm
2. hó 4730g 57cm
3. hó 5640g 60cm
4. hó 5800g 63cm
5. hó 6000g 67cm
6. hó 6400g 68-70cm egy hét múlva lesz hat hónapos,nem tudom pontosan mennyi lesz addigra
igazán köszönöm a válaszokat!megnyugtattatok:)
én is arra gondoltam amúgy, ha nagyon éhes lenne, akkor éjjel nem aludna olyan jól...
Szia!
Szerintem se aggódj, nálunk is most lelassult a gyarapodás. Igaz, 5 étkezés meg van, de kevesebb az étvágy a kislányunknak, amióta állandó mozgásban van. :) 2 hete megfordult a hasára, azóta állandóan mocorog.
Született: 3170g, 50 cm
1. hónapos:4000g, 56 cm (anyatejes)
2. hónapos: 4800g, 60 cm (anyatejes)
3. hónapos: 5540g, 63 cm (tápszeres)
4. hónapos: 6230g, 65 cm (tápszeres)
5-én lesz 5 hónapos és tegnapi mérés szerint 6430 gramm. Tehát 3 hét alatt csak 200 grammost hízott. Jó kedvű, van elég pisis kakis pelus, tehát én nem aggódom.
TE se tedd! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!