Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka, akik...

Van itt olyan anyuka, akik baba mellet dolgozik?

Figyelt kérdés
Azokra gondoltam, akik 4 órában dolgoznak és még nincs 1 éves a babájuk! Hogy oldjátok meg? Ki vigyáz a babára? Melyik napszakban dolgoztok? Nem túl megterhelő így, hogy baba+munka?
2013. márc. 23. 10:34
 1/4 anonim ***** válasza:

A kérdésedre válaszolni nem tudok,de minden tiszteletem azoké az anyáké akik ezt megtudják oldani,és ezen kivül még magukkal,és a férjükkel is van idejük,meg energiájuk foglalkozni.

Le a kalappal előttük!!!

2013. márc. 23. 10:38
 2/4 anonim ***** válasza:
én napi 2 órát dolgozok csak,tánctanár vagyok.délután 5-7-ig.addig a férjem van vele,ha neki dolga van akkor anyukám.Nincs mese mennem kell,mert enyém a tánciskola,és ha nem vagyok ott,lehúzhatom a rolót.
2013. márc. 23. 12:27
 3/4 anonim ***** válasza:
2-es vagyok,még annyi hogy nem megterhelő,inkább kikapcsolódás,de nyilván ez azért van mert imádom a munkám.
2013. márc. 23. 12:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Könyvelő vagyok, itthonról dolgozom. Bevallási időszakban anyukám jön át a kicsire (3 hónapos) vigyázni, a nagyot elhozni az oviból, hogy egész nap tudjak dolgozni. Nem egyszerű, az biztos, de nekem is kikapcsolódás, igaz, anyagilag is sokat számít.

Illetve a házimunka az, ami mindig utoljára marad vagy egyszerűen elmarad. Ritkán lehet azt mondani, hogy csillog-villog a lakás. Főzni általában heti 2-szer szoktam, egyszerre több fajtát, illetve egy nagy adag levest. Vasalni anyu szokott, általában 4-5 adag mosást egyszerre, míg a kicsi alszik.

Csak napközben tudok dolgozni, mert két szobás (amerikai konyhás) lakásban lakunk. Költözni viszont esélyünk sem lenne, ha baba mellett nem dolgoznék. Hozzáteszem, ilyen életvitel mellett megőrölnék, ha egy nagyobb lakást kellene nap mint nap rendben tartani, hetente takarítani.

A megerőltető számomra az, hogy nagyon oda kell figyeljek a tejre. Ha idegeskedem (ez a szakma tipikusan az, ahol lehet min), ha nem fejek rendes időközönként (mert béna vagyok, s egyik gyermekemet sem tudtam ciciből etetni), rögtön meglátszik a mennyiségen, s most a munka mellett azt is fejembe vettem, hogy a lányomnak nem adok tápszert (a fiamnál sajnos nem voltam ennyire lelkileg toppon).

Ja, és mellette beiratkoztam egy tanfolyamra is, de tanulni már nincs energiám, szóval kissé túlvállaltam magam.

Plusz az oviban eleinte csúnyán néztek rám az óvónénik, hogy miért csak uzsonna után megyek a fiamért. Ma már nincs ebből gond, illetve nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy már tudom úgy szervezni a napom, hogy a délután és az este már csak a két gyerekről szól.

2013. márc. 24. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!